20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis sau Viorica Dăncilă? Campania electorală s-a terminat

Klaus Iohannis sau Viorica Dăncilă? Campania electorală s-a terminat

După încheierea campaniei electorale, se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate.

În durul al doilea al alegerilor prezidenţiale au intrat Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Scrutinul va fi câştigat de candidatul care obţine cel mai mare număr de voturi valabil exprimate. Mandatul şefului statului este de cinci ani.

Votul pentru românii din străinătate a început vineri, aceştia având la dispoziţie trei zile pentru a-şi exprima opţiunea. La aceste alegeri s-a putut vota şi prin corespondenţă.

Duminică, în ţară, vor fi deschise 18.748 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale. Potrivit AEP, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este 18.217.411 cetăţeni.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc pe 10 noiembrie, au fost 14 candidaţi.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă