19.2 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialSummit-ul UE s-ar putea amâna, pentru a nu coincide cu referendumul privind...

Summit-ul UE s-ar putea amâna, pentru a nu coincide cu referendumul privind ieșirea Marii Britanii din Uniune

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a sugerat statelor membre să amâne cu câteva zile următorul summit, planificat inițial în perioada 23 – 24 iunie la Bruxelles, informează AFP, citată de Agerpres.

Motivul amânării ar fi ca summit-ul european să nu coincidă cu referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, susțin surse ale AFP.

Summitul celor 28 de şefi de stat şi de guvern ai UE, a cărui dată de desfăşurare era stabilită de multă vreme, ar începe în aceeaşi zi – joi, 23 iunie – în care urmează să se desfăşoare şi referendumul anunţat în februarie de premierul britanic David Cameron. 

'Pentru a evita o suprapunere a celor două evenimente', Tusk a sugerat o amânare a summitului, pentru zilele de 28 şi 29 iunie, a declarat pentru AFP sursa europeană. Însă deocamdată nu există o confirmare oficială privind data definitivă de desfăşurare a Consiliului European.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Coca-Cola și Starbucks solicită reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia

Coca-Cola și Starbucks au solicitat reînregistrarea mărcilor comerciale în Rusia pentru a-și proteja drepturile de proprietate intelectuală, după ce au ieșit de pe piață...

Nicolae Ciucă reacționează la declarațiile lui Ciolacu: “Ar trebui să aibă puţină smerenie”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a avut un mesaj tranșant pentru liderul social-democrat Marcel Ciolacu, vineri, după ce acesta a afirmat că PSD a câştigat...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă