26 C
București
miercuri, 25 septembrie 2024
AcasăSpecialCFR Cluj l-a demis şi pe „cel mai bun antrenor din istorie“

CFR Cluj l-a demis şi pe „cel mai bun antrenor din istorie“

Paulo Sergio a fost pus pe liber de oficialii unei echipe care au făcut un obicei în a-i lăuda pe antrenorii pe care urmează să îi dea imediat afară.

CFR Cluj este un club unic în România atunci când vine vorba de înlocuirea unui antrenor. Conducerea echipei feroviare urmează un plan ce a devenit „marcă înregistrată” în ultimii ani şi, înainte de a face public faptul că un anume tehnician a fost demis, îl reconfirmă în funcţie „cel puţin până la finalul sezonului”.

Ultima victimă a finanţatorului Arpad Paszkany şi a preşedintelui Iuliu Mureşan este Paulo Sergio, tehnicianul care a uimit Europa fotbalistică prin victoria CFR-ului de pe „Old Trafford”, 1-0 cu Manchester United. Actuala campioană a României a avut, însă, un an 2013 execrabil până acum, nu a câştigat nici un meci din nouă disputate, atât în Europa League cât şi în Liga I, iar alb-vişiniii se chinuiau teribil la fiecare meci. Cu toate acestea, şefii din Gruia au dat întotdeauna vina pe jucători şi, pentru a-şi demonstra încrederea în antrenor, l-au tot reconfirmat pe Paulo Sergio în funcţie şi pentru sezonul următor.

„El este cel mai bun antrenor pe care l-am avut până acum la CFR” spunea, de exemplu, Mureşan în urmă cu o lună. Totuşi, aceste cuvinte aveau să nu mai valoreze nimic după partida pierdută, în week-endul trecut, contra celor de la Pandurii Târgu-Jiu, 2-3. Conducerea echipei feroviare a fost atât de supărată pe jucători, încât a hotărât să îl dea afară pe antrenor.

Despărţirea de un prieten

„Aşa cum am mai spus, Paulo Sergio este cel mai bun antrenor pe care l-am avut, am colaborat foarte bine cu el, dar echipa nu a reacţionat aşa cum trebuia la ce îi învăţa el pe jucători. Este un moment foarte dificil pentru mine, ne despărţim de un prieten, de un om cu care am colaborat foarte bine, regret toată această situaţie, însă am luat această decizie din lipsă de rezultate. Hotărârea este nedreaptă, mai ales pentru că am avut şi o şedinţă cu jucătorii în care le-am spus că ei i-au băgat un cuţit în spate lui Paulo Sergio. Eram în creştere cu jocul, iar dacă tu iei un cartonaş roşu cu inconştienţă şi mai dai şi o pasă la adversar, ce vină are antrenorul?”, s-a întrebat retoric Iuliu Mureşan, ieri la prânz, atunci când a fost gazda conferinţei de adio a tehnicianului lusitan.

Acesta din urmă nu le-a purtat deloc pică oamenilor din conducerea clubului şi a părut împăcat cu soarta de a plăti pentru greşelile făcute, în principal, de alţii.

„A fost o onoare să lucrez la CFR, este un club mare, acum este un moment trist pentru mine, dar aşa e viaţa. Înţeleg perfect decizia şefilor, iar faptul că nu am câştigat este o cauză a acestei decizii. Am făcut o treabă bună până în decembrie, dar apoi rezultatele nu au fost aşa cum le meritam. Importantă este soarta clubului, nu a mea personală. Nu regret nimic, le mulţumesc tuturor celor de aici pentru colaborare, pentru că cel mai mult mi-au rămas în inimă oamenii pe care i-am întâlnit, nu vreun meci anume al CFR-ului. Sper să iau şi ghinionul cu mine, iar următorul antrenor sper să aibă mai mult noroc”, a spus Paulo Sergio, care este convins că erorile personale ale jucătorilor de la CFR, principalul factor care a dus la demiterea sa, nu au fost deloc făcute în acest scop.

Trică, deranjat de la somn

Noul antrenor al CFR-ului este fostul jucător şi căpitan al clubului din Gruia, Eugen Trică, cel care a primit oferta vineri seara, „atunci când mă pregăteam de culcare”, conform spuselor proprii. Trică a condus ieri primul antrenament al noii sale echipe şi va fi prezentat oficial astăzi, cu aproape 24 de ore înainte de partida cu Astra Giurgiu, din prima manşă a semifinalelor Cupei României, competiţia pe care este obligat să o câştige. În vârstă de 36 de ani, proaspătul antrenor al clujenilor a îmbrăcat tricoul CFR-ului de 47 de ori şi a marcat 15 goluri în cele două mandate petrecute la Cluj, între anii 2007 şi 2009.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Raphael Varane se retrage din fotbal la doar 31 de ani

Fundașul francez Raphael Varane a anunțat în mod oficial retragerea din fotbal la vârsta de 31 de ani, după o accidentare gravă suferită în...

Absență uriașă pentru Real Madrid! Mbappe s-a accidentat și va lipsi 3 săptămâni

Superstarul celor de la Real Madrid, Kylian Mbappe, va lipsi de pe teren pentru următoarele trei săptămâni, în urma unei accidentări suferite în meciul...

7 Greșeli frecvente de evitat când îți alegi ținuta de mireasă

Alegerea ținutei de mireasă este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei în pregătirea nunții tale. Rochia pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă