14.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul comunei Icoana din județul OLT, reținut după ce a distribuit tichete...

Primarul comunei Icoana din județul OLT, reținut după ce a distribuit tichete pentru mici și bere, în scop electoral

 Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au decis, joi seara, reținerea lui Gheorghe Periețeanu, primarul comunei Icoana din județul Olt, sub acuzația de corupere a alegerilor, abuz în serviciu şi folosirea influenţei ori autorităţii pentru obţinerea de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Gheorghe Perieţeanu se află la al şaselea mandat şi candidează din nou pentru primăria comunei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, primarul ar fi distribuit prin intermediul unor funcţionari tichete valorice în baza cărora participanţii la sărbătoarea dedicată zilei comunei au putut să cumpere mici şi bere. Cei şapte funcţionari sunt martori în dosar. 

Procurorii vor solicita vineri judecătorilor arestarea preventivă a primarului Gheorghe Perieţeanu. 

Edilul a fost reţinut după ce anterior Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a fost sesizat că Perieţeanu a încălcat legislaţia electorală la o sărbătoare câmpenească din Icoana, eveniment care a avut loc pe 21 mai. 

"În fapt, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana şi de şef al Organizaţiei P.N.L. din comuna Icoana, a obţinut o sponsorizare de 10.000 lei de la S.C. M. S.R.L.- Slatina pentru organizarea ,,Zilei Comunei Icoana', bani pe care i-a folosit în interes personal. Totodată, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. şi P. M, funcţionari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obţine capital electoral", se precizează în comunicatul procurorilor. 

În baza tichetelor, participanţii la sărbătoare au putut cumpăra produse alimentare şi băuturi de la comercianţii prezenţi la eveniment, mai precis mici şi bere. 

Potrivit reprezentanţilor Parchetului, acesta este singurul caz de sesizare privind încălcarea legislaţiei electorale în această campanie pentru alegerile locale din judeţ.

Cele mai citite

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...
Ultima oră
Pe aceeași temă