20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat sinucigaș într-o cafenea din Irak. Șapte persoane au murit

Atentat sinucigaș într-o cafenea din Irak. Șapte persoane au murit

Cel puțin șapte persoane au murit, duminică, după ce un atentator sinucigaș s-a aruncat în aer printre tineri irakieni adunaţi într-o cafenea din Mouqdadiya la nord-est de Bagdad, informează Agerpres.

„Este un loc unde se adună tineretul. Sunt şapte morţi şi 22 de răniţi”, a declarat pentru AFP colonelul de poliţie al oraşului. 

Tototdată, bilanțul a fost confirmat și de un responsabil al spitalului din Mouqdadiya.

Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Deși a cucerit în 2014 teritorii largi în Irak, gruparea nu mai are poziţii fixe în provincia Diyala unde este situat Mouqdadiya. Într-ul comunicat publicat online, gruparea SI a anunțat că „Abu Ifan al-Moslawi… şi-a detonat centura explozivă”. Totodată, sursa citată precizează că explozia a făcut 30 de morţi şi răniţi. 

Atentatul a avut loc în ciuda prezenţei la toate barajele de poliţie din oraş a fotografiei acestui kamikaze şi în timp ce mama sa a alertat serviciile de securitate, a declarat Ministerul de Interne într-un comunicat. 

Diyala este o provincie foarte diversă din punct de vedere etnic şi religios şi guvernul a declarat-o liberă de orice prezenţă jihadistă în ianuarie 2015, dar atentatele sinucigaşe şi cu maşină-capcană nu s-au oprit. 

SI a revendicat la 13 mai un atentat ce a costat viaţa a 16 persoane într-o cafenea din oraşul Balad unde erau adunaţi suporterii clubului de fotbal spaniol Real Madrid.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...
Ultima oră
Pe aceeași temă