14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialOperaţiune de amploare împotriva traficului de MEDICAMENTE false

Operaţiune de amploare împotriva traficului de MEDICAMENTE false

O vastă operațiune la nivel mondial împotriva traficului de medicamente false a permis arestarea a 393 de suspecți și confiscarea a milioane de produse potențial periculoase de o valoare estimată de 53 de milioane de dolari (46,8 milioane de euro), a anunțat joi Interpolul, citat de AFP.

False tratamente împotriva cancerului, teste pentru depistarea HIV sau a diabetului defectuoase, material dentar contrafăcut sau echipamente chirurgicale ilegale sunt doar câteva dintre neregulile depistate în cadrul celei de a noua operațiuni Pangea, la care au participat polițiști din 193 de țări între 30 mai și 7 iunie.

În cadrul operațiunii, au fost confiscate 12,2 milioane de medicamente false și au fost suspendate 4.932 de site-uri de internet care propuneau aceste produse. Aproape 700 de anchete au fost declanșate în întreaga lume, precizează într-un comunicat, citat de Agerpres, organizația internațională de poliție cu sediul la Lyon.

În Ungaria de exemplu, poliția locală a confiscat aproape 65.000 de tablete de medicamente recomandate pentru anxietate, ascunse într-o roată de schimb și în bancheta din spate a unei mașini, un mod de operare similar celui al traficanților de droguri, notează Interpol. În Australia, poliția a descoperit și închis un laborator clandestin în care se produceau steroizi.

În 2015, operațiunea Pangea a dus la confiscarea a peste 20 de milioane de medicamente contrafăcute de o valoare estimată la 81 de milioane de dolari (71 de milioane de euro) și la arestarea a 156 de persoane în întreaga lume.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...
Ultima oră
Pe aceeași temă