16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialViktor Orban consideră că vina pentru criza din UE îi aparține Comisiei...

Viktor Orban consideră că vina pentru criza din UE îi aparține Comisiei Europene

Premierul ungar Viktor Orban consideră că vina pentru criza din Uniunea Europeană aparține Comisiei Europene, potrivit unui editorial apărut, luni, în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de TV5, informează Agepres.

Orban consideră că principalul motiv al crizei din UE este că frontierele blocului comunitar şi limitele deficitului bugetar au fost încălcate continuu de guverne „cu asentimentul tacit” al Comisiei Europene, care ar fi trebuit să împiedice acest lucru. 

Din acest motiv, „cele două mari cuceriri europene”, „moneda comună şi piaţa unică, protejată de Schengen”, zona europeană de liberă circulaţie, au fost puse în pericol, mai susține el.

Orban estimează că a contribuit la rândul său pentru salvarea modelului european şi a „modului de viaţă” al locuitorilor săi, închizând frontierele Ungariei în faţa refugiaţilor. El a cerut ca raportul de forţe în cadrul UE să fie modificat în beneficiul statelor naţionale în raport cu instituţiile europene. 

Premierul ungar îi reproşează preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că a propus o repartizare a migranţilor care sosesc în Europa între diferite ţări membre printr-un sistem de cote. Acest model a fost respins de ţările din Europa de Est, conform acestuia.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă