13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăEconomieSectorul Construcţiilor a încetinit în luna octombrie

Sectorul Construcţiilor a încetinit în luna octombrie

În septembrie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, lucrările de construcţii au crescut cu 30,5%, pe serie brută, nivel scăzut faţă de cel din luna precedentă.

În octombrie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 24,4%, respectiv cu 30,1%.

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+46,9%), lucrările de construcţii noi (+21,1%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 51,6%, clădiri rezidenţiale cu 20,5% şi la construcţii inginereşti cu 12,8%.

În primele 10 luni, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 27,7%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%, informează News.ro.

Cele mai citite

Doi polițiști de frontieră, răniți într-o acțiune de prindere a unor migranți

Doi poliţişti de frontieră din Timiş au fost răniţi noaptea trecută, în timp ce executau o acţiune de prindere în flagrant a unor călăuze...

Elevii români, medaliați la Olimpiada Balcanică de Matematică. Mesajul ministrului Educației

O medalie de aur, patru de argint şi una de bronz au fost obţinute de elevii români la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfăşurată zilele...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă