21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialRaed Arafat: Medicii care nu acceptă gărzi suplimentare nu au ce căuta...

Raed Arafat: Medicii care nu acceptă gărzi suplimentare nu au ce căuta în spitalele de URGENȚĂ

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat duminică, la adresa medicilor, că "Dacă nu vrei să faci gardă, nu te angajezi în spitalele de urgență", informează Digi 24.

Raed Arafat a declarat că obligativitatea gărzilor în spitale trebuie păstrată. „Altă soluție nu există. Nu te obligă nimeni, dar dacă nu vrei să faci gardă, nu te angajezi în spitalele de urgență”, a precizat șeful DSU.

„Spitalul de urgență are ca funcție de bază continuitatea asigurării asistenței medicale inclusiv în afara programului”, a precizat Arafat.

În ceea ce privește plata gărzilor, acesta a spus că „e normal să fie o plată adecvată.” „Asta se discută și am înțeles că Ministerul Sănătății are soluții”, a mai spus Arafat.

El a dat ca exemplu Spitalul județean de urgență din Bistrița, unde nu există neurochirug de gardă, dar că există la Cluj și la Târgu Mureș. În cazul în care nu s-ar mai asigura garda nici în aceste spitale, atunci o persoană cu probleme de sănătate specifică neurochirurgiei din Bistrița „este condamnată la moarte.”

„Medicina nu funcționează pe program de birou. Garda trebuie să aibă continuitate”, a mai spus fondatorul SMURD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Căpitanul din filmul Titanic, Bernard Hill, s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani

Vestea tristă a trecerii în neființă a actorului britanic Bernard Hill a îndoliat comunitatea artistică și fanii din întreaga lume. Bernard Hill, cunoscut pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă