8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialRaed Arafat: Medicii care nu acceptă gărzi suplimentare nu au ce căuta...

Raed Arafat: Medicii care nu acceptă gărzi suplimentare nu au ce căuta în spitalele de URGENȚĂ

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat duminică, la adresa medicilor, că "Dacă nu vrei să faci gardă, nu te angajezi în spitalele de urgență", informează Digi 24.

Raed Arafat a declarat că obligativitatea gărzilor în spitale trebuie păstrată. „Altă soluție nu există. Nu te obligă nimeni, dar dacă nu vrei să faci gardă, nu te angajezi în spitalele de urgență”, a precizat șeful DSU.

„Spitalul de urgență are ca funcție de bază continuitatea asigurării asistenței medicale inclusiv în afara programului”, a precizat Arafat.

În ceea ce privește plata gărzilor, acesta a spus că „e normal să fie o plată adecvată.” „Asta se discută și am înțeles că Ministerul Sănătății are soluții”, a mai spus Arafat.

El a dat ca exemplu Spitalul județean de urgență din Bistrița, unde nu există neurochirug de gardă, dar că există la Cluj și la Târgu Mureș. În cazul în care nu s-ar mai asigura garda nici în aceste spitale, atunci o persoană cu probleme de sănătate specifică neurochirurgiei din Bistrița „este condamnată la moarte.”

„Medicina nu funcționează pe program de birou. Garda trebuie să aibă continuitate”, a mai spus fondatorul SMURD.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de percheziții, în dosare privind trafic de droguri, evaziune fiscală și spălarea banilor. VIDEO

Poliţia efectuează, astăzi, 80 de percheziţii domiciliare în dosare penale pentru trafic de droguri, evaziune fiscală, contrabandă, spălarea banilor, tulburarea ordinii şi liniştii publice,...

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...
00:00:21

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform...
Ultima oră
Pe aceeași temă