18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialReţeta zilei: Anghinare la cuptor

Reţeta zilei: Anghinare la cuptor

Originară din Etiopia, anghinarea este o plantă erbacee, perenă, care conţine vitamine, minerale şi fibre, şi poate fi consumată în mâncare sau sub formă de ceai. Anghinarea are proprietăţi coleretice, colagoge, hepatoprotectoare, laxative, vasodilatatoare, cardioprotectoare şi antialergice. 

INGREDIENTE:

  • 5 inflorescenţe mici de anghinare
  • 100 g ciuperci
  • 50 g margarină
  • 100 ml ulei
  • 100 g morcovi
  • 50 g usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură de bulion sau 2-3 roşii

MOD DE PREPARARE:

Fierbe anghinarea în apă clocotită, timp de 10 minute. Scurge-o; sub foile centrale introdu ciupercile tocate, pătrunjelul şi margarina.

Într-o cratiţă, rumeneşte în ulei morcovii, tăiaţi mărunt, şi ceapa tocată şi adaugă, apoi, anghinarea umplută.

Stropeşte cu vin alb şi lasă să scadă la cuptor, iar, când sunt aproape gata, adaugă bulionul sau roşiile, tăiate în rondele, şi mai lasă 10-15 min. 

Poftă bună!

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...
Ultima oră
Pe aceeași temă