Lintea nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Este una dintre leguminoasele cele mai uşor de digerat, este bogată în proteine şi săracă în grăsimi şi are un conţinut excepţional de fibre alimentare. Această musaca de cartofi cu linte este uşor de preparat şi deosebit de delicioasă.
INGREDIENTE:
- 500 g cartofi
- 200 g linte
- o ceapă
- două linguri de untură
- o lingură de pesmet
- o lingură de bulion
- ulei de măsline pentru prăjit şi uns tava
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Fierbe cartofii în coajă, apoi curăţă-i şi taie-i felii. Fierbe lintea, scurge-o şi paseaz-o cu blenderul.
Într-o tigaie, pune puţin ulei de măsline şi prăjeşte ceapa tocată. Adaugă apoi lintea pasată şi mai lasă câteva minute pe foc. Potriveşte de sare şi piper.
Unge o tavă de copt cu ulei de măsline, presară pesmet şi apoi aşază un strat de felii de cartofi, unul de linte şi aşa mai departe. Toarnă o ceaşcă de apă amestecată cu bulion şi dă tava la cuptor.
Când este gata, răstoarnă musacaua pe un platou. Se serveşte fierbinte şi o poţi asezona cu smântână, dacă vrei.
Poftă bună!
Foto: http://alimentatiaoptima.ro/