19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialJudecătorul care a dispus ca Anamaria Nedelcu să fie extrădată în Canada,...

Judecătorul care a dispus ca Anamaria Nedelcu să fie extrădată în Canada, eliberat din funcție

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretul privind eliberarea din funcție, ca urmare a demisiei, a judecătorului Viorel Adrian Podar de la Curtea de Apel București.

Adrian Podar este magistratul care a dispus, în luna iunie a acestui an, arestarea și extrădarea femeii acuzate că și-a răpit copilul născut în Canada. Ulterior, decizia luată de judecătorul Adrian Podar a fost anulată de Înalta Curte de Casație și Justiție, iar Anamaria Nedelcu a fost eliberată după o săptămână de arest, aminteşte Agerpres.

Tot marți, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător a lui Adrian Bordea, președintele Secției a II-a civile a Înaltei Curți de Casație și Justiție și membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a pensionării la data de 1 octombrie 2016.

De asemenea, Iohannis a semnat decrete privind eliberarea din funcție a altor doi magistrați: Ioana Airinei — președinte cu delegație al Tribunalului Harghita și Ioana Buzea — judecător la Curtea de Apel București.

Președintele a mai semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-mior cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă cu o stea Gheorghe Ionescu din Ministerul Apărării Naționale, precum și decretul privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție, la încetarea raporturilor de serviciu, lui Alexandru Tanco, comisar-șef de poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cele mai citite

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...
Ultima oră
Pe aceeași temă