12.6 C
Bucureศ™ti
joi, 17 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialREVISTA PRESEI. รŽn "Puศ™cฤƒria Altfel" de la Buziaศ™, deศ›inuศ›ii trฤƒiesc aproape ca...

REVISTA PRESEI. รŽn „Puศ™cฤƒria Altfel” de la Buziaศ™, deศ›inuศ›ii trฤƒiesc aproape ca afarฤƒ

Ziarul Adevărul publică, vineri, un reportaj în „Puşcăria Altfel” de la Timișoara. Acolo deţinuţii trăiesc „aproape ca afară” şi nu stau „toată ziua cu miliţianul în spate”.

Deținuții lucrează în construcţii, sortează şi reciclează deşeuri plastice, curăţă grajduri, îngrijesc vaci, păstoresc oile, fac brânză şi lucrează pământul cu utilaje pe care mulţi agricultori şi le-ar dori. Asta fac câteva zeci de deţinuţi ai Penitenciarului „Popa Şapcă” din Timişoara, care îşi ispăşesc restul de pedeapsă într-un regim care îi face să se simtă „aproape ca afară”.

Evenimentul Zilei informează că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis un comunicat de presă care a pus în stare de alertă autorităţile din mai multe judeţe.

Bacteria E.coli a fost depistată în magazine, abatoare și restaurante din opt județe.  Inspectorii ANSVSA au descoperit E.coli 14 probe prelevate, iar situaţia este alarmantă, având în vedere că tulpina de E.-coli a provocat anul acesta moartea mai multor bebeluşi din Argeş”.

Oficiali români din Ministerul de Interne au declarat pentru ziarul Libertatea că „autoritățile sunt în alertă! Coridorul de migrație va trece prin România”.

„Există date culese de ofițerii specializați în obținerea de informații care indică faptul că România ar putea deveni parte a coridorului balcanic de migrație ilegală. Adică o poartă nouă spre Occident pentru milioane de refugiați care acum pregătesc, se spune, un exod uriaș din taberele din Bulgaria și Serbia, acolo unde sunt cantonați, dar și din Turcia”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experienศ›ฤƒ ca jurnalist de peste 20 de ani, atรขt รฎn presa scrisฤƒ cรขt ศ™i online. A รฎnceput sฤƒ lucreze รฎn presฤƒ la ziarul Azi, รฎn anul 1993, รฎn perioada รฎn care era รฎncฤƒ student. Ulterior a lucrat la Adevฤƒrul, Gรขndul ศ™i Green Report. La โ€œRomรขnia liberฤƒโ€, Mihai Diac lucreazฤƒ din anul 2015. รŽn paralel cu activitatea jurnalisticฤƒ, Mihai Diac ศ™i-a completat ศ™i pregฤƒtirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Naศ›ional de Apฤƒrare ศ™i cursul de pregฤƒtire a jurnaliศ™tilor pentru zone de rฤƒzboi. Printre acศ›iunile sale de documentare jurnalisticฤƒ s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman ศ™i al fregatei romรขneศ™ti Regina Maria, precum ศ™i cele din Afganistan, Irak, Transnistria ศ™i Georgia.
Cele mai citite

Care sunt elementele ce nu trebuie sฤƒ lipseascฤƒ dintr-un dormitor modern? Recomandฤƒri de la Kalenda

Pentru a oferi o experienศ›ฤƒ cรขt mai plฤƒcutฤƒ, noi ศ™i partenerii noศ™tri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca ศ™i / sau a...

Toyota atinge un nou record de vรขnzฤƒri รฎn Europa รฎn primele nouฤƒ luni ale anului 2024

Toyota a รฎnregistrat un nou record istoric de vรขnzฤƒri รฎn Europa รฎn primele nouฤƒ luni ale anului 2024, raportรขnd o creศ™tere de 6% faศ›ฤƒ...

Meta concediazฤƒ zeci de angajaศ›i pentru utilizarea necorespunzฤƒtoare a tichetelor de masฤƒ

Meta a concediat recent peste 20 de angajaศ›i din biroul sฤƒu din Los Angeles, dupฤƒ ce aceศ™tia au folosit tichetele de masฤƒ รฎn valoare...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ