10.3 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. În "Pușcăria Altfel" de la Buziaș, deținuții trăiesc aproape ca...

REVISTA PRESEI. În “Pușcăria Altfel” de la Buziaș, deținuții trăiesc aproape ca afară

Ziarul Adevărul publică, vineri, un reportaj în “Puşcăria Altfel” de la Timișoara. Acolo deţinuţii trăiesc „aproape ca afară” şi nu stau „toată ziua cu miliţianul în spate”.

Deținuții lucrează în construcţii, sortează şi reciclează deşeuri plastice, curăţă grajduri, îngrijesc vaci, păstoresc oile, fac brânză şi lucrează pământul cu utilaje pe care mulţi agricultori şi le-ar dori. Asta fac câteva zeci de deţinuţi ai Penitenciarului „Popa Şapcă” din Timişoara, care îşi ispăşesc restul de pedeapsă într-un regim care îi face să se simtă „aproape ca afară”.

Evenimentul Zilei informează că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis un comunicat de presă care a pus în stare de alertă autorităţile din mai multe judeţe.

Bacteria E.coli a fost depistată în magazine, abatoare și restaurante din opt județe.  Inspectorii ANSVSA au descoperit E.coli 14 probe prelevate, iar situaţia este alarmantă, având în vedere că tulpina de E.-coli a provocat anul acesta moartea mai multor bebeluşi din Argeş”.

Oficiali români din Ministerul de Interne au declarat pentru ziarul Libertatea că “autoritățile sunt în alertă! Coridorul de migrație va trece prin România”.

“Există date culese de ofițerii specializați în obținerea de informații care indică faptul că România ar putea deveni parte a coridorului balcanic de migrație ilegală. Adică o poartă nouă spre Occident pentru milioane de refugiați care acum pregătesc, se spune, un exod uriaș din taberele din Bulgaria și Serbia, acolo unde sunt cantonați, dar și din Turcia”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Avocatul Alexandru Mușătoiu – Locul 1 în ranking-urile juridice din vestul țării

Cabinetul de avocatură Alexandru Mușătoiu din Timișoara obține în 2023 Locul 1 în clasamentele Șoimii Legii și distincția Gold pentru județul Timiș, după ce a...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...
Ultima oră
Pe aceeași temă