25.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialSurse: Parc de 16 milioane de euro, lăsat în paragină la Ploiești....

Surse: Parc de 16 milioane de euro, lăsat în paragină la Ploiești. Procurorii DNA cer documente de la primărie

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești efectuează, joi, un control la Primărie Ploiești. Ei solicită documente legate de Parcul Municipal Vest, o investiție realizată din fonduri europene, potrivit unor surse din primărie, citate de Agerpres.

Deși parcul a fost inaugurat în luna mai, cetățenii au semnalat, în repetate rânduri, că municipalitatea l-a lăsat în paragină. Investiția de 16 milioane de euro a fost finanțată cu fonduri de la Uniunea Europeană.

În luna august, primarul Adrian Dobre preciza că municipalitatea ar putea pierde zeci de milioane de euro, banii reprezentând contravaloarea unor proiecte care riscă să fie încadrate în categoria celor nefuncționale. Totodată, el a atras atenția că Parcul Municipal Vest, o investiție de aproximativ 16 milioane de euro realizată din fonduri europene, ar putea fi inclusă în categoria proiectelor nefuncționale, în condițiile în care există o problemă legată de lipsa personalului care ar trebui să îngrijească acest parc.

În aceeași situație se mai află alte două proiecte, a arătat primarul, respectiv cel privind reabilitarea și extinderea hipodromului Ploiești și cel privind reabilitarea liniei de tramvai aferentă traseului 102.

Parcul Municipal Vest, o investiție de aproximativ 16 milioane de euro realizată la marginea orașului Ploiești, a fost inaugurat la sfârșitul lunii mai, cetățenii fiind nemulțumiți de mai multe aspecte, reprezentanții administrației publice spunând, însă, că acestea vor fi remediate pe parcurs. Parcul, care se întinde pe o suprafață de peste 50 de hectare, a fost realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene la care au fost înregistrate întârzieri, el fiind inaugurat la aproape cinci ani de la momentul semnării contractului de finanțare.

Cele mai citite

Contribuția Bucureștiului la PIB-ul național, în scădere la un minim al ultimului deceniu

Bucureștiul și-a redus semnificativ contribuția la PIB-ul național în 2023, ajungând la 29,4%, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, față de 37%...

Sărbătoarea belșugului, la Toamna Horticolă bucureșteană

Ziua Recoltei în Capitală va aduce peste 150 de expozanți din toată țara Organizatorii evenimentului au transmis că, în perioada 3-6 octombrie 2024, în Campusul...

„Transilvanian Ninja” – Motivul pentru care Cornel Palade și Diana Matei s-au antrenat timp de o lună cu un sensei

Actorul Alin Panc se reîntâlnește cu prietenul și colegul său, Vărul Săndel, pentru a aduce pe marele ecran o nouă producție plină de umor...
Ultima oră
Pe aceeași temă