14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialÎn Venezuela a fost prelungită starea de urgenţă pentru încă două luni....

În Venezuela a fost prelungită starea de urgenţă pentru încă două luni. Maduro mai limitează drepturile opoziţiei

Starea de urgenţă a fost prelungită în Venezuela pentru încă două luni. Decizia a fost luată, vineri dimineaţa, de preşedintele Nicolas Maduro. Aceasta este a patra prelungire a stării de urgenţă, care permite limitarea drepturilor opoziţiei politice şi dă dreptul unităţilor militare să asigure livrarea alimentelor pe întreg teritoriul statului sud-american, informează DPA, preluată de News.ro.

Venezuela a fost zguduită de o puternică criză economică odată cu scăderea preţului petrolului, care a avut un impact puternic asupra capacităţii autorităţilor de a aproviziona piaţa cu alimente, produse eşenţiale, medicamente, pâine şi produse sanitare.

De asemenea, executivul venezuelean este momentan într-un conflict direct cu producătorii agricoli, care sunt acuzaţi că duc un război economic, prin încetinirea intenţionată a producţiei.

Venezuela se confruntă cu una dintre cele mai mari rate de inflaţie din întreaga lume, care a ajuns la 121,7% în 2015.

Între timp, formaţiunile de opoziţie încearcă să organizeze un referendum privind demiterea preşedintelui Nicolas Maduro.

Un summit internaţional este programat să aibă loc în acest weekend pe insula venezueleană Margarita, însă puţini lideri ai lumii sunt aşteptaţi să participe.

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului în Sâmbăta Mare

Un bărbat din judeţul Iaşi s-a aruncat, astăzi, de pe o pasarelă, în faţa unui tren, în localitatea Săbăoani, a informat Inspectoratul de Poliţie...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă