21.5 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialEu nu mai dau prioritate pietonilor

Eu nu mai dau prioritate pietonilor

Pentru a treia oară de când am carnet, o să-mi repar maşina pe banii altora. Ce să le fac, dacă nu se pot abţine? Prima dată am învăţat ce bune sunt Daciile. Un taximetrist, mare vitezoman cu Matiz, a vrut să depăşească tramvaiul pe dreapta. Fiind însă pe o porţiune mai îngustă de stradă, nu a reuşit şi s-a înfipt în portbagajul primei mele maşini, o Dacie Break model 1996, care avea probabil bara spate din titaniu.

 

El s-a ales cu motorul înfipt în radiator. Eu, care aveam în portbagaj toată băutura pentru revelion, m-am ales cu bara spate un pic înfundată şi şampania intactă. Bara s-a rezolvat cu ciocanul, şampania cu tot clanul.

A doua oară am învăţat că ai probleme dacă nu eşti atent la femei. Făceam stânga în Mărăşti pe lângă biserica Sfinţii Petru şi Pavel. Eu am oprit să las o domniţă să traverseze pe zebră, dar şoferul din spate a crezut probabil că poate trece cu maşina lui prin a mea.

Nu a putut, deci am trecut cu RCA-ul pe la Poliţie.

A treia oară m-am prins că oraşul ăsta e un sat. Trecere de pietoni în Mărăşti. O cucoană grăbită se aruncă pe trecere. Frânez şi o las să meargă, spre nemulţumirea celui din spate, care se înfige cu entuziasm în mult încercatul meu portbagaj.

Mă dau jos din maşină, mă uit ce-a păţit a mea, mă uit ce-a păţit al lui, mă uit la şofer să văd cu ce specie am de-a face. Se dă omul jos din maşină, se scarmănă un pic la creştet şi mă întreabă:

– Auzi, tu nu eşti cumva băiatul lui Sanda?

Azi avem întâlnire la constatări, să mai schimbăm poveşti de familie. Până atunci, recomand pietonilor să stea naibii acasă. M-am săturat să le dau prioritate! 

Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Avion, nevoit să aterizeze de urgență, din cauza furtunii de noaptea trecută. 3 membri ai echipajului au necesitat îngrijiri medicale

Avionul Airbus 320 al companiei WizzAir a intrat noaptea trecută în zona de furtună din dreptul aeroportului Craiova. Turbulența severă întâlnită a produs probleme medicale...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă