16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDoliu în Japonia. Cel mai vârstnic membru al familiei imperiale a murit...

Doliu în Japonia. Cel mai vârstnic membru al familiei imperiale a murit la vârsta de 100 de ani

Prinţul Mikasa, cel mai vârstnic membru al familiei imperiale, a murit joi în urma unui stop cardiac, la vârsta de 100 de ani, informează agenția Kyodo, citată de Agerpres. Mikasa a fost singurul membru al familiei imperiale cu experienţă militară.

Prinţul era un important specialist în istoria orientală antică și a servit ca președinte de onoare al Centrului Culturii Orientului Mijlociu în Japonia și al Societății Japonia-Turcia.

Moartea sa a survenit după o lungă suferinţă provocată de o problemă de inimă și a suferit o intervenție chirurgicală în 2012, la vârsta de 96 de ani.

Mikasa a fost al cincilea în linie la Tronul Crizantemei, după Prințul Naruhito (56 de ani), fratele acestuia, Prințul Akishino, 50 de ani, Prințul Hisahito, fiul lui Akishino, în vârstă de 10 ani, și fratele de 80 de ani al împăratului, prințul Hitachi. Moartea sa lasă familia imperială japoneză cu doar patru moștenitori de sex masculin din 19 membri rămași, în contextul în care doar bărbații pot urca pe tron în Japonia, precizează sursa citată. 

De asemenea, moartea prințului survine într-un moment de atenție sporită pentru viitorul familiei imperiale, în contextul în care împăratul Akihito (82 de ani) a sugerat în august să-i fie luată în considerare abdicarea, deoarece ar putea deveni incapabil să își exercite atribuțiile din cauza vârstei.

Cele mai citite

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă