16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialAccident la o mină din Turcia. Trei morți și 13 dispăruți

Accident la o mină din Turcia. Trei morți și 13 dispăruți

Cel puţin trei oameni au murit, iar alţi 13 sunt blocaţi după ce o alunecare de teren a blocat vineri accesul într-o mină de cupru din sud-estul Turciei, au anunţat autorităţile citate de Reuters, informează News.ro.

Proprietarul minei, Park Elektrik, a anunţat că ploile torenţiale care au afectat zona par să fie cauza alunecării de teren de la mina Madenkoy, din districtul Sirvan al provinciei Siirt.

Activitatea la mină a fost suspendată temporar, din cauza riscului de noi alunecări de teren, a anunţat compania într-un comunicat transmis Bursei din Istanbul.

Trupul neînsufleţit al unui muncitor a fost recuperat, iar alte două cadavre au fost localizate, potrivit guvernatorul provinciei Siirt.

Accidentele de muncă sunt destul de comune în Turcia. Dezvoltarea rapidă a economiei în ultimul deceniu a făcut ca standardele de siguranţă să fie încălcate de multe ori.

Cel mai grav accident minier din istoria Turciei a avut loc în mai 2014, când 301 mineri au murit într-o explozie din oraşul Soma, din vestul ţării.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă