19.5 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialMini-recensământul A ÎNCEPUT. Vezi cine va fi scos de pe listele electorale!

Mini-recensământul A ÎNCEPUT. Vezi cine va fi scos de pe listele electorale!

Deşi anunţase anterior că a renunţat la efectuarea unui mini-recensământ pentru reactualizarea listelor electorale permanente, se pare că Guvernul Victor Ponta s-a răzgândit iar, prefecţii primind un memorandum pentru conceperea unor tabele nominale în fiecare localitate, potrivit B1.ro.

Evenimentul zilei scrie că premierul Victor Ponta a semnat o adresă către prefecturi prin care autoriza mini-recensământul, chiar în ziua în care anunţa că renunţă la acesta.

Potriviti Gândul, memorandumul este aprobat de premierul Victor Ponta, avizat de miniştrii Titus Corlăţean – Externe, Victor Ponta – Justiţie, Mariana Câmpeanu – Muncă şi iniţiat de Mircea Duşa – Interne şi Administraţie, Radu Stroe – Administraţie, Ion Moraru – secretar general al Guvernului.

Prefecţii trebuie să elimine de pe listele electorale persoanele decedate, cele care nu au au carte de identitate valabilă, cele care şi-au pierdut dreptul de vot, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român şi au domiciliul în străinătate, cele care au pierdut cetăţenia română şi cele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţilor de reşedinţă.

Mai mult, prefecţii au primit ordin de la Guvern să îi scoată de pe liste pe cei care au domiciliul la o adresă unde suprafaţa nu permite ca ei să poată locui acolo. De pe listă vor fi scoase şi persoanele care şi-au schimbat numele prin căstorie, divorţ, pe cale administrativă, potrivit evz.ro.

Actualizarea listelor trebuie făcută până pe 27 august.

Ponta a anunţat oficial că nu mai face mini-recensământ, după ce Curtea Constituţională a trimis la Guvern o nouă adresă din care reiese că a cerut listele electorale folosite la referendumul din 29 iulie şi nu actualizarea acestor liste.

Citeşte mai mult pe evz.ro.

Cele mai citite

BEC ia măsuri împotriva celor care vor filma sau fotografia buletinul de vot

Biroul Electoral Central a adoptat marți, 4 iunie, o hotărâre privind unele măsuri de conștientizare a interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma, prin...

BEC ia măsuri împotriva celor care vor filma sau fotografia buletinul de vot

Biroul Electoral Central a adoptat marți, 4 iunie, o hotărâre privind unele măsuri de conștientizare a interdicției alegătorilor de a fotografia sau filma, prin...

O autoutilitară și un autotren au fost mistuite de flăcări în PTF Giurgiu-Ruse

O autoutilitară şi un autotren au ars marţi seară în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, din cauza unui scurtcircuit, conform agerpres.ro. ' ISU Giurgiu...
Ultima oră
Pe aceeași temă