6.3 C
Bucureศ™ti
vineri, 18 octombrie 2024
AcasฤƒSpecialLocuri de vis รฎn sudul Spaniei

Locuri de vis รฎn sudul Spaniei

Spania se aflฤƒ pe podiumul mondial al ลฃฤƒrilor cu cel mai mare numฤƒr de turiลŸti. Dacฤƒ vrei sฤƒ vizitezi ลฃara coridelor ลŸi a festivalurilor inedite, paleta de opลฃiuni este imensฤƒ, însฤƒ Andaluzia pare sฤƒ deลฃinฤƒ tot ceea ce Spania înseamnฤƒ pentru vizitatori.

Spania se aflฤƒ pe locul doi în Europa, dupฤƒ Franลฃa, în ceea ce priveลŸte numฤƒrul turiลŸtilor care au ales sฤƒ-ลŸi cheltuiascฤƒ economiile vizitând oraลŸele, bucurându-se de soarele de pe coastele spaniole ลŸi mâncând paella. Nordul Spaniei înseamnฤƒ bogฤƒลฃie ลŸi un stil de viaลฃฤƒ foarte diferit faลฃฤƒ de cel din sud. Însฤƒ nu Bilbao, Leon sau Zaragoza sunt reprezentative pentru tot ceea ce Spania înseamnฤƒ pentru vizitatori, ci Andaluzia. Relieful auster al provinciei sudice spaniole, bucฤƒtฤƒria spaniolฤƒ ลŸi flamenco pe strฤƒzile oraลŸelor par sฤƒ fie un adevฤƒrat magnet pentru turiลŸtii din toatฤƒ lumea.

La Taha de Pitres, Alpujarras

Micile localitฤƒลฃi rurale din parcul naลฃional Sierra Nevada se aflฤƒ la aproximativ 100 de kilometri de Malaga ลŸi oferฤƒ o nouฤƒ priveliลŸte asupra Andaluziei. Satele sunt legate între ele prin câteva drumuri antice, cunoscute sub denumirea de „caminos”, care oferฤƒ turiลŸtilor dornici de plimbare o priveliลŸte demnฤƒ de poeziile marilor artiลŸti spanioli. Viziteazฤƒ La Taha de Pitres la sfârลŸitul lunii septembrie sau la începutul lunii noiembrie. Nu va trebui sฤƒ iei cu tine hainele de iarnฤƒ, zborurile din România cฤƒtre Spania sunt mult mai ieftine, cheltuielile sunt mult mai mici ลŸi te poลฃi bucura de priveliลŸtea oferitฤƒ de migdalii sฤƒlbatici, nucii, castanii ลŸi smochinii, precum ลŸi de Sฤƒrbฤƒtoarea Castanilor (Fiesta de las Castanas) din Mecina Bombaron, relateazฤƒ The Guardian.

Vejer de la Frontera

Efectele ocupaลฃiei maure care a durat sute de ani îลŸi fac simลฃitฤƒ prezenลฃa ลŸi astฤƒzi. Vejer de la Frontera este un mic orฤƒลŸel maur, aflat pe coastele unui deal, la doar nouฤƒ kilometri distanลฃฤƒ de plajele Costa de la Luz. Festivalul din august, care dureazฤƒ douฤƒ sฤƒptฤƒmâni, este plin de culoare. Muzica te încântฤƒ la fiecare colลฃ de stradฤƒ. TuriลŸtii nu te vor înghesui în autobuze, clima este plฤƒcutฤƒ, iar localnicii sunt foarte prietenoลŸi ลŸi gata sฤƒ te îndrume la fiecare pas. Spaniolii stฤƒpânesc cu desฤƒvârลŸire arta de a te face sฤƒ te simลฃi ca acasฤƒ acolo unde te afli la mii de kilometri distanลฃฤƒ de România.

Alhama de Granada

Alhama de Granada este unul dintre cele mai frumoase locuri din Spania, aflat în Poniente Granadino din sudul Andaluziei. Vorbim despre un loc incredibil de luminos, despre mâncare delicioasฤƒ ลŸi gazde primitoare. Alhama de Granada se aflฤƒ aproape de aeroportul din Malaga. Aici se aflฤƒ biserici ลŸi pieลฃe cochete, un fort maur spectaculos, un cartier arab ลŸi zeci de baruri ลŸi cafenele. OraลŸul este faimos în Spania pentru bฤƒile termale.

Calle Granada, Malaga

Sute de mii de turiลŸti viziteazฤƒ anual Malaga, însฤƒ mulลฃi dintre ei nu ลŸtiu cฤƒ în oraลŸ se gฤƒsesc douฤƒ muzee fabuloase, o catedralฤƒ impozantฤƒ, o fortฤƒreaลฃฤƒ arabฤƒ ลŸi un palat. Malaga beneficiazฤƒ de o mare limpede ลŸi de plaje dintre cele mai bune pe care se aflฤƒ o mulลฃime de baruri unde poลฃi servi sardine proaspete. Cea mai vizitatฤƒ stradฤƒ este Calle Granada, unde numฤƒrul barurilor în care se serveลŸte tapas te poate face sฤƒ-ลฃi pierzi minลฃile. Dacฤƒ vrei sฤƒ slฤƒbeลŸti în concediu, evitฤƒ Malaga, dar ลŸi întreaga Spanie.

Parcul natural Cabo de Gata, Nijar

Cabo de Gata se aflฤƒ în estul oraลŸului Almeria ลŸi reprezintฤƒ o vastฤƒ zonฤƒ spectaculoasฤƒ, cu dealuri, plaje ลŸi sate pescฤƒreลŸti de un pitoresc indiscutabil. Sฤƒlbฤƒticia ลŸi senzaลฃia de liniลŸte sunt la ea acasฤƒ. Pentru viaลฃa de noapte, alege San Jose.

În Los Escullos existฤƒ un camping, în cazul în care doreลŸti sฤƒ-ลฃi petreci aici un concediu ieftin ลŸi fermecฤƒtor.

În timpul zilei poลฃi sฤƒ faci plajฤƒ pe stâncile fierbinลฃi sau poลฃi sฤƒ vizitezi vulcanul stins din apropiere. ลži cum parcurile naturale sunt la ele acasฤƒ în sudul Spaniei, viziteazฤƒ Lobo Park din regiunea Malaga sau rezervaลฃia naturalฤƒ El Torcal, aflatฤƒ la o altitudine de 1.300 de metri, care oferฤƒ priveliลŸti uimitoare asupra munลฃilor din Malaga. Fauna îลฃi va oferi senzaลฃia cฤƒ trฤƒieลŸti o adevฤƒratฤƒ aventurฤƒ în sฤƒlbฤƒticie.

Costa de la Luz

De la Cadiz la Tarifa vei gฤƒsi plaje curate, cu nisip fin ลŸi mare limpede, mฤƒrginite de pฤƒduri de pin. Întregul litoral de pe Costa de la Luz este presฤƒrat cu sate pescฤƒreลŸti, unde se aflฤƒ baruri pitoreลŸti în care poลฃi savura cele mai proaspete mâncฤƒruri pe bazฤƒ de peลŸte ลŸi fructe de mare.

În Spania, paella este omniprezentฤƒ, însฤƒ locuitorii fiecฤƒrei regiuni par s-o gฤƒteascฤƒ într-un mod specific. Pe Costa de la Luz trebuie sฤƒ vizitezi Tarifa, poarta Africii ลŸi capitala windsurfingului. Bolonia este un oraลŸ roman foarte bine conservat, iar Canos de la Meca este un pol de atracลฃie pentru hipioลฃi începând din anii ’60. Nu trebuie sฤƒ ratezi nici Cadiz, capitala provinciei, care vibreazฤƒ în ritmul Spaniei coloniale. Aici te-ai putea simลฃi ca în Havana, relateazฤƒ The Guardian.

Destinaลฃii clasice

Dacฤƒ alegi sฤƒ vizitezi Andaluzia, nu evita destinaลฃiile clasice. Granada este unul dintre cele mai pitoreลŸti oraลŸe din Spania. Alhambra reprezintฤƒ un complex de palate ลŸi de grฤƒdini superbe.

Aici te poลฃi pierde în mijlocul vegetaลฃiei luxuriante sau prin încฤƒperile palatelor conducฤƒtorilor mauri care au fost la un pas de a îngenunchia întreaga Spanie. Pentru o priveliลŸte uimitoare asupra grฤƒdinilor ลŸi palatelor Alhambrei poลฃi vizita Mirador de San Nicolas: un loc sutฤƒ la sutฤƒ spaniol, unde poลฃi asculta melodii cântate de câลฃiva chitariลŸti locali care ลŸi-au luat numele de „Los Gitanos” ลŸi unde, dacฤƒ ai noroc, poลฃi vibra în ritmurile unui dans tradiลฃional ad-hoc.

Tinerele din Spania ลŸtiu sฤƒ se distreze! Dacฤƒ vrei sฤƒ cheltuieลŸti mai puลฃin, cazeazฤƒ-te într-unul dintre campingurile din Granada.

Sevilla este un alt oraลŸ care atrage anual sute de mii de turiลŸti, iar Cordoba te va uimi cu arhitectura maurฤƒ ลŸi cu farmecul inconfundabil al unei vechi capitale de califat.

Cele mai citite

Cazinoul din Constanศ›a รฎntredeschide uศ™a, dupฤƒ 4 ani de reabilitare

Toate elementele decorative vor arฤƒta la fel ca acum 100 de ani, spun constructorii, pentru cฤƒ sunt refฤƒcute dupฤƒ modelul original. Deศ™i la รฎnceputul anului,...

Metamorfoza Parcului Grozฤƒveศ™ti va costa 24 de milioane de lei

Cele trei hectare de teren vor fi transformate รฎntr-o โ€œoazฤƒ de verdeaศ›ฤƒโ€, promit autoritฤƒศ›ilor Terenul va fi refฤƒcut complet, cu spaศ›ii verzi, terenuri de joacฤƒ...

Netanyahu spune cฤƒ pacea este mai aproape dupฤƒ uciderea lui Yahya Sinwar, liderul Hamas

Moartea liderului miลŸcฤƒrii palestiniene Hamas, Yahya Sinwar, oferฤƒ ลŸansa pฤƒcii รฎn Orientul Mijlociu, a declarat joi searฤƒ premierul israelian Benjamin Netanyahu, potrivit Pro Tv. El...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ