18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. 55 de persoane dintr-un oraș irakian controlat de gruparea...

FOTO + VIDEO. 55 de persoane dintr-un oraș irakian controlat de gruparea Stat Islamic au murit în urma unui raid aerian

Zeci de persoane, inclusiv femei și copii, au murit, miercuri, într-un oraș controlat de gruparea Stat Islamic (SI) din vestul Irakului, la granița cu Siria, potrivit unor parlamentari, informează Reuters, citat de Agerpres.

Surse medicale locale precizează că 55 de civili au fost uciși, inclusiv 12 femei și 19 copii, în trei lovituri aeriene. 

Atacurile au lovit o piață aglomerată din orașul Qaim, în provincia irakiană Anbar. La morga din oraș au fost aduse și corpurile a opt luptători.

Parlamentarul provinciei Anbar, Ahmed al-Salmani, a confirmat cifra de 55 de civili morți, în timp ce alt parlamentar, Mohammed Karbouli, a declarat pentru Reuters că 60 de persoane au fost ucise, inclusiv unele din rudele sale.

Oficiali irakieni nu au comentat imediat informațiile, dar agenția de știri a SI, Amaq, a difuzat imagini cu ceea ce a spus că reprezintă urmările bombardamentului, pentru care a învinuit forțele aeriene irakiene. Atacul a avut loc pe fondul ofensivei forțelor irakiene, aflată în a șaptea săptămână, pentru zdrobirea SI la Mosul, oraș aflat la circa 280 de kilometri nord-est de Qaim.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Istoria și simbolul crucii

Istoria crucii a marcat epoca dinainte de Hristos, ca simbol al celei mai crunte pedepse. Nu știm dacă pedeapsa prin răstignire este la fel de veche...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...
Ultima oră
Pe aceeași temă