12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiGheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, a fost condamnat definitiv

Gheorghe Hânsă, fostul primar din Cernavodă, a fost condamnat definitiv

Edilul a fost găsit vinovat pentru că a dat ilegal contracte de achiziții publice.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia l-au trimis pe Gheorghe Hânsă în judecată în anul 2014, acuzându-l de abuz în serviciu.

Procurorii l-au trimis în judecată și pe fiul fostului primar, pentru că ar fi intermediat atribuirea ilegală a contractelor dintre Primăria Cernavodă condusă de tatăl său și două societăți comerciale, însă acesta a fost achitat de Curtea de Apel Constanța.

Judecătorii Curții de Apel Constanța l-au condamnat pe fostul primar la 4 ani și 10 luni de închisoare, după ce i-au contopit două sentințe definitive, prima de 3 ani și 8 luni, iar a doua de 3 ani și 6 luni.

Contractele pentru care a fost condamnat primarul făceau referire la lucrări de amenajare și protejare a Tumulului nr. 1 din Cernavodă și la deszăpezire, informează Europa FM.

Și în prima condamnare, magistrații l-au găsit vinovat pe fostul primar din Cernavodă tot pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Pentru că are 74 de ani, Gheorghe Hânsă va executa doar o treime din pedeapsă, adică maxim 1 an și 7 luni.

Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă