16 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialPremierul Italiei: Fotbalul italian ar trebui suspendat doi sau trei ani

Premierul Italiei: Fotbalul italian ar trebui suspendat doi sau trei ani

Premierul italian Mario Monti a declarat, marţi, că „fotbalul ar trebui suspendat doi sau trei ani”, din cauza scandalului meciurilor trucate, „Calcioscommesse”, care a zguduit Italia după arestările de luni.

 

„Oare o suspendare a acestui joc pentru doi sau trei ani nu ar fi favorabilă pentru maturitatea concetăţenilor noştri?”, a declarat Monti după o întâlnire cu premierul polonez Donald Tusk.

„Nu sunt pe cale să fac o propunere guvernamentală, ci vorbesc de o dorinţă pe care o resimt de mult timp în calitate de pasionat al fotbalului. Este trist când o lume care ar trebui să exprime mari valori se arată concentrată pe aspecte precum trădarea, ilegalitatea şi falsitatea”, a adăugat el.

Un ordin de arestare a fost emis pe numele fostului portar al echipei Petrolul Ploieşti, Matteo Gritti, în timp ce căpitanul formaţiei Lazio, Stefano Mauri, a fost deja reţinut, în cazul de meciuri trucate „Calcioscommesse”, internaţionalul Domenico Criscito fiind audiat la centrul de antrenament al Italiei şi apoi nereţinut în lotul pentru Euro.

Acesta este al treilea val de arestări, după cele din noiembrie 2011 şi aprilie 2012, şi are loc cu trei zile înainte de începerea judecării cazului de către justiţia sportivă.

Operaţiunea „Last bet” cuprinde trei capitole, iar ancheta este condusă de Parchetul din Cremona, de cel din Bari şi de cel din Napoli. În acest caz au fost reţinuţi deja fostul internaţional Giuseppe Signori, fostul căpitan al formaţiei Atalanta Cristiano Doni sau fostul jucător al Bari Andrea Masiello.   

Cele mai citite

Liverpool – Chelsea 2-1. „Cormoranii” se impun și rămân lideri în Premier League

Liverpool a învins Chelsea cu 2-1 în derby-ul etapei a 8-a din Premier League, consolidându-și poziția de lider al campionatului și continuând seria impresionantă...

Barcelona în formă maximă! Victorie categorică împotriva Sevillei, 5-1, înainte de duelurile cu Bayern și Real Madrid

Barcelona a obținut o victorie clară împotriva Sevillei, impunându-se cu 5-1. Barcelona a dominat categoric partida împotriva Sevillei, impunându-se cu scorul de 5-1, într-un meci...

Scor preliminar strâns la referendumul din Republica Moldova: DA 50,08% și NU 49,92%

La referendum alegătorii au avut de răspuns la întrebarea: Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană? Până în această dimineață, la...
Ultima oră
Pe aceeași temă