15.7 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăInternaționalFilmul "Casablanca" împlineşte 70 de ani de la lansare

Filmul “Casablanca” împlineşte 70 de ani de la lansare

Filmul “Casablanca”, regizat în 1942 de Michael Curtiz, va celebra 70 de ani de la lansare printr-o difuzare gratuită pe reţeaua de socializare Facebook, informează AFP, ptorivit Mediafax.

Această peliculă clasică, cu Ingrid Bergman şi Humphrey Bogart în distribuţie, va fi accesibilă gratuit pe Facebook cu ocazia lansării de către Warner Home Video a unui pachet video special care marchează cea de-a 70-a aniversare a filmului.

“Îndrăgostiţii de cinema din Statele Unite sunt invitaţi să îşi pregătească un bol de popcorn şi să se adune în faţa monitoarelor PC-urilor lor pentru «a degusta» o sesiune gratuită din această poveste de dragoste eternă”, se afirmă în comunicatul emis de grupul Warner.

Filmul din 1942, a cărui acţiune este plasată în Maroc, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, în momentul intrării Statelor Unite în război, a câştigat trei premii Oscar, inclusiv la categoria cel mai bun lungmetraj al anului. El va fi disponibil spre vizionare în Statele Unite, miercuri, începând de la ora 23.00 GMT, pe pagina facebook.com/CasablancaTheMovie, apoi trei ore mai târziu, va fi disponibilă o nouă proiecţie.

Această iniţiativă are loc cu două zile înainte de mult aşteptata intrare la bursă a companiei Facebook.

Pachetul video aniversar oferă, pentru suma de 65 de dolari, peste 14 ore de program, cu documentare despre filmul “Casablanca”, despre regizorul Michael Curtiz şi despre studiourile Warner Brothers.

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...
Ultima oră
Pe aceeași temă