19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSportSorin Grindeanu prezintă, miercuri, propunerile la Ministerul Justiției: Există varianta de a...

Sorin Grindeanu prezintă, miercuri, propunerile la Ministerul Justiției: Există varianta de a fi un apolitic, dar există și varianta de a fi un membru din coaliția de guvernare

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, luni, că există mai multe propuneri pentru funcția de ministru al Justiției, astfel că, miercuri, numele acestora vor fi prezentate coaliția de guvernare și Comitetului Executiv Național al PSD.

„Miercuri o să venim cu aceste propuneri și la Ministerul Justiției. Există varianta de a fi un apolitic, dar există și varianta de a fi un membru din coaliția de guvernare. Eu și azi și mâine o să am întâlniri cu persoane pe care le consider eligibile în a ocupa această funcție", a declarat Sorin Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că este „extrem de posibil" să fie vorba de un ministru apolitic, punctând însă că aceasta nu este singura variantă.

În 16 februarie, premierul Sorin Grindeanu a declarat, la Bruxelles, că ia în considerare numirea unei persoane neimplicate politic la conducerea Ministerului Justiției. „Iau extrem de în serios să propun o persoană neimplicată politic. Am avut discuții cu persoane cu un puternic background. Continui să am discuții cu persoane pe care le consider eligibile. Până la mijlocul săptămânii voi face o propunere. Este posibil să fie o persoană care nu face parte din coaliția de guvernare, o persoană apolitică”, a spus premierul Grindeanu, întrebat de jurnaliști cine va locul lui Florin Iordache, după ce acesta a demisionat.

În 14 ianuarie, Sorin Grindeanu a precizat că propunerile pentru conducerea Ministerului Justiției și a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, pe care le va înainta președintelui Klaus Iohannis, vor fi „de nerefuzat”. Într-o emisiune Antena 3, șeful Executivului a declarat că a avut discuții cu șeful PSD, Liviu Dragnea, și cu liderii ALDE, pe tema nominalizărilor la conducerea celor două instituții.

„Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și o să am discuții și în zilele următoare, astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat", a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3, precizând că este vorba despre „o listă comună”.

Totodată, Sorin Grindeanu a fost întrebat dacă ia în considerare desemnarea unui tehnocrat la conducerea Ministerului Justiției. În acest context, el a răspuns: „E o variantă pe care o luăm în calcul.”

Cele mai citite

Contraoferta lui Xi Jinping la Europa cu două viteze

Liderul chinez Xi Jinping a vizitat recent trei state europene: Serbia (care nu e membră a UE), Franța și Ungaria. Peste tot i s-a...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...
Ultima oră
Pe aceeași temă