20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăEconomieBunurile şi mărfurile vor continua să circule liber între UK şi România

Bunurile şi mărfurile vor continua să circule liber între UK şi România

În perioada următoare, Marea Britanie şi UE vor negocia detaliile tranziţie, ce se va aplica din 1 ianuarie 2021. Alte negocieri vor fi purtate de UK, bilateral, cu cele 27 de stat din UE, inclusiv cu România.

“O consecinţă importantă este aceea că mărfurile şi bunurile vor continua să circule liber între Marea Britanie şi România, fără declaraţii vamale sau controale suplimentare”, explică DPD România.

Subsidiara românească menţine operaţiunile obişnuite cu Marea Britanie, astfel încât tranziţia post-Brexit să fie cât mai lină şi mai lipsită de dificultăţi.

Este sigur că la fel vor proceda toate celelaalte companii de curierat şi de transport care fac cărăuşie spre şi dinspre Regatul Unit.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este cea de-a treia cea mai importantă destinaţie a livrărilor internaţionale pentru DPD România, după Germania şi Italia, deţinând o pondere de 12,63% din volumul expediţiilor, arată datele companiei de curierat.

“Odată cu finalizarea negocierilor tehnice, este de aşteptat ca pentru mărfurile şi bunurile care vor circula între Marea Britanie şi Uniunea Europeană să fie nevoie de informaţii, documente, taxe şi impozite suplimentare.

Acest lucru se va întâmpla însă cel mai devreme la 1 ianuarie 2021, după negocieri care se anunţă dificile. O eventuală decizie privind prelungirea perioadei de tranziţie va fi comunicată de Comitetul UE – UK cel mai târziu pe 30 iunie 2020″, arată DPD Group, conform Agerpres.

 

2020: Nu se schimbă aproape nimic

Deocamdată, zborurile între UE și UK se mențin, fără efecte secundare asupra pasagerilor. Trebuie însă lămurite aspecte, ca noi drepturi de aterizare și decolare, precum și chestiuni de securitate. De asemenea, ce fel de acces la piața europeană primesc companiile de zbor britanice.

Nici în cazul trenurilor, autocarelor și feriboturilor nu sunt așteptate restricționări. Porturile de feribot sunt artere comerciale și de transport importante pentru Regatul Unit. Cam 14 milioane de persoane vin anual pe insulă pe Calais – Dover. Pe autostrada M20, de la Eurotunel la Londra, s-ar putea forma ambuteiaje.

Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

Excesul de piele de la nivelul pleoapei superioare. Cauzele și tratamentul blefaroșalazisului.

În lumea esteticii și a chirurgiei plastice, excesul de piele de la nivelul pleoapelor, cunoscut sub numele de blefaroșalazis, poate fi mai mult decât...
Ultima oră
Pe aceeași temă