11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăPoliticăUn deputat ucrainian i-a spus unei pensionare să-și vândă câinele pentru a-și...

Un deputat ucrainian i-a spus unei pensionare să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze

O locuitoare a unui sat din centrul ţării, Luibov Koliutşa, a intervenit vineri la telefon, într-un talk-show televizat, pentru a se plânge de facturile prea mari faţă de pensia sa, în valoare de 2.000 de grivne (72 de euro), mai scrie News.ro.

Răspunzându-i, un deputat din cadrul Partidului prezidenţial Servitorul Poporului Evghenii Bragar, în vârstă de 25 de ani, i-a sugerat pensionarei să -şi ”vândă” căinele ”de rasă” pentru a-şi ”plăti liniştită” facturile.

Această declaraţie a provocat furie în Ucraina, inclusiv în rândul colegilor lui Bragar, mai ales după ce presa a dezvăluit ulterior că ”Şarik”, câinele lui Liubov Koliutşa, este bătrân şi orb.

”Evghenii Bargar, eşti o brută”, a comentat pe Facebook Geo Leros, alt deputat din Partidul Servitorul Poporului, care îşi datorează popularitatea promisiunii de a ”sparge sistemul” vechilor elite şi de a aduce feţe noi în politică.

Pe reţele de socializare, utilizatorii au postat în masă poze cu animalele lor de companie, promiţând să nu le vândă.

”Câine pierdut. Seamănă cu 100-150 de metri cubi de gaze naturale”, ironizează o glumă populară.

Deputatul a sfârşit prin a prezenta ”scuze”, pe Facebook. ”Sunt novice în politică şi nu am învăţat încă să răspund la întrebări delicate”, a pledat el.

De asemenea, el a sunat-o pe Koliutşa pentru a-i cere scuze.

”L-am iertat. E prea tânăr”, a declarat pensionara pentru AFP.

Scandalul a ajuns însă până la preşedinţie, iar Volodimr Zelenski a ordonat Guvernului să analizeze situaţia în urma declaraţiei ”cinice” a parlamentarului, a declarat marţi pentru AFP o purtătoare de cuvânt, Iulia Mendel.

Cele mai citite

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă