17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMarine Le Pen, convocată de judecători în ancheta privind asistenții parlamentari

Marine Le Pen, convocată de judecători în ancheta privind asistenții parlamentari

 
Lidera extremei drepte din Franţa, Marine Le Pen, a fost convocată de judecătorii de instrucţie în vederea unei posibile inculpări în ancheta cu privire la angajarea fictivă a unor asistenţi parlamentari ai partidului său, Frontul Naţional (FN), la Parlamentul European, au anunţat surse apropiate acestui dosar, citate de AFP.
Conform uneia dintre surse, candidata FN la alegerile prezidenţiale din Franţa a afirmat într-o scrisoare trimisă judecătorilor că nu va da curs acestei convocări înainte de încheierea campaniei electorale, informaţie confirmată de avocatul său, Rodolphe Bosselut.
În această anchetă, judecătorii de instrucţie încearcă să afle dacă FN a organizat un sistem pentru remunerarea membrilor şi angajaţilor acestui partid în Franţa cu fonduri publice ale Uniunii Europene, prin intermediul contractelor de asistenţi la Parlamentul European.
''În urma concluziilor unei anchete desfăşurate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), administraţia Parlamentului European a fost informată că o sumă de 340.000 de euro a fost încasată necuvenit de doi asistenţi parlamentari ai deputatei europene Marine Le Pen. După ce acesteia i s-a oferit posibilitatea de a aduce orice observaţie utilă, Parlamentul a decis, respectând reglementările financiare europene în vigoare, să recupereze suma'', a indicat PE într-un comunicat, la începutul lunii februarie.
Raportul final al OLAF în acest caz a fost transmis în iulie 2016 preşedintelui de la acea vreme al Parlamentului European, Martin Schulz.
Regulamentul Parlamentului European prevede că asistenţii europarlamentari cu normă întreagă nu au voie să desfăşoare o activitate plătită pentru un partid politic naţional şi că asistenţii part-time trebuie să aibă şi un al doilea loc de muncă. Fiecare dintre cei 751 de membri ai Parlamentului European are dreptul la suma de 23.400 euro lunar pentru remunerarea personalului angajat la biroul din Bruxelles şi în ţara de origine, la care se adaugă 4.342 euro lunar cheltuieli de birou.
Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Accesorii pentru vestiare metalice de care pur și simplu o să te îndrăgostești

Accesorizarea conformă a vestiarului metalic poate salva bugetul și spațiul de depozitare. Vrei să afli cum? Sunt multe aspecte de luat în calcul în momentul...

Premieră pentru Lewandowski la Barcelona! Ce performanță a reușit atacantul polonez în meciul cu Valencia

Robert Lewandowski a reuşit primul său hat-trick în campionatul Spaniei, în partida câştigată pe teren propriu de FC Barcelona în faţa Valenciei, cu scorul...

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă