19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCutremur de 6,5 grade în Papua Noua Guinee

Cutremur de 6,5 grade în Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 pe Richter s-a produs luni în insula Noua Britanie în nord-estul arhipelagului Papua Noua Guinee. În urma seismului,  nu a fost declarată alertă de tsunami sau existența unor victime sau pagube, potrivit Agerpres.

Serviciul de prospectare geologică din SUA (UGSG) care monitorizează activitatea seismică în întreaga lume, a localizat epicentrul la o adâncime de 28 de kilometri.

Potrivit UGSG, seismul s-a produs la 33 de kilometri nord-est de Kandrian, în sud-estul insulei Noua Britanie și la 451 kilometri nord-est de Port Moresby, capitala arhipelagului.

Papua Noua Guinee se situează pe așa-numitul Cer de Foc al Pacificului o zonă cu o intensă activitate seismică și vulcanică unde au au loc anual 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Unui dintre cele mai puternice seisme din zonă a fost înregistrat în 1998, în Marea Bismarck. Cutremurul a provocat un val uriaș care a distrus zeci de localități și s-a soldat cu moartea a 2.200 de persoane.

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Numărul pensionarilor a scăzut în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...
Ultima oră
Pe aceeași temă