22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialEgipt: Gaze lacrimogene şi sânge

Egipt: Gaze lacrimogene şi sânge

Douăzeci şi două de persoane au murit începând de sâmbătă în confruntările din Egipt dintre manifestanţii ostili puterii militare şi forţele de ordine, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de agenţia oficială Mena.

Poliţia lansa grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi, care răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

“Numărul de morţi în Tahrir (Cairo) şi în alte provincii se ridică la 22” de la începutul violenţelor sâmbătă, a informat ministerul. Comunicatul nu precizează numărul răniţilor, evaluat la 1.700 într-un bilanţ precedent.Aceste confruntări se derulează cu o săptămână înainte de debutul, la 28 noiembrie, a primelor alegeri legislative de la înlăturarea în februarie a preşedintelui Hosni Mubarak, în urma unei revolte populare.

Confruntările au continuat luni dimineaţă, poliţia lansând grenade lacrimogene asupra sutelor de manifestanţi adunaţi în grupuri mici în piaţă şi în împrejurimi. Aceştia răspundeau aruncând cu pietre, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică.

Manifestanţii cer sfârşitul puterii militare care s-a instalat de la plecarea lui Mubarak. Sloganurile îl vizează în special pe mareşalul Hussein Tantawi, şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate (CSFA) şi liderul de facto al ţării.

 

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă