19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPULS IMOBILIAR: Cosmopolis a identificat o cerere mai mare de case, decât...

PULS IMOBILIAR: Cosmopolis a identificat o cerere mai mare de case, decât de apartamente

Compania Opus Land Development, care dezvoltă ansamblul rezidenţial Cosmopolis, cu peste 750 apartamente construite a testat piaţa în această toamnă cu opt case înşiruite şi a ajuns la concluzia că pe acest segment de piaţă cererea este în creştere. Drept urmare, a schimbat structura proiectului şi în următoarea perioadă va construi 200 case cuplate, în incinta Cosmopolis.

Astăzi Opus Land Development a dat în folosinţă încă 103 locuinţe, în a doua etapă a proiectului Cosmopolis, pe lângă cele 62 apartamente finalizate în prima parte a anului. Jumătate din locuinţele terminate în acest an sunt vândute. Acestea se adaugă celor 586 apartamente construite în prima fază a proiectului, în perioada 2007-2010 şi vândute integral.

Până acum, oferta s-a axat pe apartamente, în acest an circa 60% din acestea fiind finanţate prin intermediul programului Prima casă. Dezvoltatorul a testat însă piaţa şi în privinţa caselor înşiruite, cu grădină proprie, construind opt locuinţe. Din acestea, şapte au fost deja contracte de vânzare-cumpărare, iar ultima este rezervată şi de aceea acţionarul majoritar Ahmet Buyukhanli consideră că „acest produs nou s-a bucurat de succes“.

Drept urmare, dezvoltatorul turc va construi 200 de case înşiruite, în perioada 2012-2013. Preţul de vânzare al unei astfel de locuinţe (vedeţi foto), cu o suprafaţă utilă de 112 mp este de 90.000 euro + TVA de 5%.

Preţurile apartamentelor se situează între 38.000 euro+ TVA de 5% şi 150.000 euro + TVA de 24%.

Pe viitor, în etapa a treia a proiectului, pe lângă cele 200 case, se vor mai construi şi alte 200 apartamente.

Acţionarii companiei sunt mulţumiţi de evoluţia vânzărilor, în ciuda stării actuale a pieţei imobiliare.

În acest moment, se construieşte cu 20-25% mai ieftin decât în trecut“, declară Ahmet Buyukhanli, acţionar majoritar al Opus Land Development.


Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă