20.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialMarinarea, secretul tău pentru fripturi gustoase (P)

Marinarea, secretul tău pentru fripturi gustoase (P)

Să recunoaștem: unul din primele gânduri pe care le ai atunci când te apuci să înveți să gătești este că, în curând, vei izbuti să faci cea mai delicioasă friptură care ți-a fost dat să guști vreodată. Și te gândești apoi cum toată lumea o să îți laude bucatele și cum prietenii și familia vor face petiție să te trimită la o emisiune de talente culinare.

Dar, până acum, tot ceea ce reușesti să faci este o bucată de carne deloc apetisantă, puțin cam tare și, în niciun caz, nu are gustul acela suculent care îți umple gura de arome. Probabil eviți o etapă importantă în prepararea cărnii: marinarea. Iar, dacă o faci, este posibil să n-o faci cum trebuie. În ajutorul tău și a tuturor meselor tale de acum înainte vine Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare.

De la apă de mare la delicii culinare

La început, marinarea nu era o operațiune atât de delicată precum cea din zilele noastre. De fapt, în trecut, procedeul era folosit pentru păstrarea cărnurilor mai mult timp și nu implica altceva în afară de apă și sare. De foarte multe ori, apa sărată a mării era suficientă pentru a menține carnea, de la ea venind și numele de marinare. Desigur, n-a trecut mult timp până când oamenii s-au prins că fripturile din carne marinată aveau un gust… cel puțin interesant.

Derulăm timpul până în zilele noastre, când marinarea a devenit secretul știut de orice bucătar. Prin adăugarea unor acizi (conținuți de oțet, vin sau citrice) legăturile dintre proteinele cărnii sunt slăbite, astfel încât aceasta capătă frăgezime. Între timp, uleiul menține condimentele care îi oferă plusul de gust.

Fie că vrem să prăjim carnea, să o facem la cuptor sau la grătar, Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare transformă o masă banală într-un spectacol culinar. Trebuie doar să-l turnați peste carnea tăiată și să îl lăsați timp de 30 de minute să își facă magia.

Incredientele naturale (legume deshidratate, pătrunjel, concentrat de ananas, dar și puțin zahăr),practic, garantează o textură moale și un gust deosebit care îți va rămâne în minte, făcând din cină o amintire plăcută și, mai târziu, o poveste.

Nu uita, Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare se folosește doar la marinat și nu înlocuiește lichidele de care ai nevoie în rețeta pe care o prepari. Însă, deoarece conține ulei, Podravka îți recomandă să reduci totuși o parte din uleiul pe care îl folosești atunci când, de exemplu, încerci o rețetă la tigaie. Rezultatul va fi mult mai sănătos, dar și mai savuros.

Ți-e foame?

Ce zici de niște pulpe de pui la grătar pe care apoi să le scufunzi într-o saramură? Încă nu e destul de cald afară? Atunci ce zici de un cotlet de porc tras la tigaie în vin roșu, servit cu mămăligă? Sau poate niște vrăbioare de vită la cuptor cu cartofi cu rozmarin?

Toate pot fi net îmbunătățite cu Vegeta Condiment lichid universal pentru marinare. Acum Podravka vă urează poftă bună, dar vă și sfătuiește să consumați carne cu moderație.

Cele mai citite

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

edilul-șef s-a tuns (Nic)ușor, dar spațiul verde a rămas netoaletat

Ilustrație: Marian Avramescu În literatură, tema comuniunii omului cu natura a fost și este abordată de numeroși autori de renume. În cazul primarului general al...

O femeie şi-a înjunghiat fiul în vârstă de 34 de ani

O bihoreancă a fost reţinută, marţi seara, fiind acuzată că şi-ar fi înjughiat fiul, în urma unui conflict spontan. Procurorii au solicitat arestarea preventivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă