21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Scandal în Marea Britanie: Postul BBC, obligat să îşi ceară scuze,...

FOTO. Scandal în Marea Britanie: Postul BBC, obligat să îşi ceară scuze, după ce a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care compară o prezentatoare de știri cu o mamă dispărută

Postul britanic BBC a fost obligat să își ceară scuze, după ce a publicat, pe rețelele de socializare, o postare în care au afirmat că o prezentatoare de știri seamănă cu o mamă care a dispărut, informează Daily Mail.

Într-un buletin de știri, BBC Look North a relatat că Renata Antczak, o avocată de 49 de ani, a dispărut în urmă cu două săptămâni, după ce și-a dus fiica la școală. În acest context, pe paginile de Facebook și de Twitter ale postului a fost publicată o postare, în care jurnalista Gemma Dawson, cea care a prezentat știrea, este comparată cu mama dispărută.

„Atunci când prezentatoarea de știri arată ca o mamă dispărută”, se precizeză în postarea însoțită de o captură în care ambele femei blonde poartă haine similare.

Ulterior, postarea a fost revizuită: „Când prezentatoarea arată ca subiectul știrii”, ceea ce a stârnit un val de critici din partea telespectatorilor, care au calificat postarea ca fiind „de prost gust”.

Astfel, BBC Look North a răspuns celor care i-au criticat pe rețelele de socializare. „Ne cerem scuze că vi se pare ofensatoare postarea, dar am sperat că publicitatea va ajuta. Dacă oameni se decid să o distribuie”, au scris reprezentanții pe Internet.

Totodată, un purtător de cuvânt al BBC a confirmat că postarea a fost ștearsă și a precizat că „regretă” inițiativa. „Postarea a fost ștearsă. Regretăm că a fost considerată jignitoare. Continuăm să publicăm informații despre ancheta poliției”, se precizează într-un comunicat.

 

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

Mesaje de Florii 2024 // Cele mai frumoase urări pe care le puteți face sărbătoriților

Mesaje de Florii 2024// Duminica Floriilor este celebrată cu o săptămână înainte de Paște, adică pe 28 aprilie, și este un prilej de sărbătoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă