16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFRF: Echipele care nu respectă contractele de televizare, pierd meciul la masa...

FRF: Echipele care nu respectă contractele de televizare, pierd meciul la masa verde

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, marţi, la propunerea LPF, modificarea Regulamentului Disciplinar, articolul 83.15, astfel că echipele care nu respectă normele federaţiei şi ligii sau contractele de televizare vor pierde meciul cu scorul de 0-3 şi vor fi penalizate cu până la 300.000 de lei, informează Mediafax.

„A fost aprobată propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, de modificare a art.83.15 al Regulamentului Disciplinar, noul text fiind următorul (modificarea este trecută cu litere bold – n.r. majuscule): «Acceptarea şi/sau neacceptarea transmiterii televizate a jocului cu încălcarea normelor stabilite de Comitetul Executiv al FRF/Adunarea Generală a LPF sau a contractelor încheiate în acest scop se sancţionează cu penalitate sportivă de la 200.000 la 300.000 lei ŞI CU PIERDEREA MECIULUI RESPECTIV CU 3-0. Suma aferentă penalităţii se va împărţi celorlalte echipe din campionatul categoriei respective, conform grilei stabilite. În cazul în care clubul nu plăteşte suma în termen de 5 zile de la data pronunţării hotărârii, acesta va fi sancţionat cu neprogramare în competiţii oficiale»”, se arată într-un comunicat al FRF.

Varianta precedentă a articolului 83.15 a fost următoarea: „Acceptarea transmiterii televizate a jocului cu încălcarea normelor stabilite de Comitetul Executiv al FRF/LPF sau a contractelor încheiate în acest scop, se sancţionează cu penalitate sportivă de la 200.000 la 300.000 de lei. Suma aferentă penalităţii se va împărţi celorlalte echipe din campionatul categoriei respective, conform grilei stabilite. În cazul în care clubul nu plăteşte suma în termen de 5 zile de la data pronunţării hotărârii, acesta va fi sancţionat cu neprogramare în competiţiile oficiale.”

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă