24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSpecialGruia în Europa League, CFR în tribună

Gruia în Europa League, CFR în tribună

Stadionul echipei CFR Cluj se pregăteşte de Europa League, însă alb-vişiniii vor fi doar spectatori pe propria arenă.

Foarte rar se întâmplă în orice ţară, nu doar în România, ca două echipe să joace pe acelaşi stadion meciuri de cupă europeană, iar formaţia care deţine arena respectivă să fie doar spectatoare. Asta se va întâmpla în următoarele opt zile, atunci când stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj le va primi, în ordine, pe Steaua Bucureşti şi Gaz Metan Mediaş.

Echipa CFR Cluj, proprietara arenei, va urmări aceste două partide din tribune, cu gândul la momentul când unul din cele două imnuri europene o va prinde, la anul, pe iarba propriului stadion. „Suntem rivali ai Stelei, dar asta nu înseamnă că suntem şi duşmani. Noi le-am întins o mână, la fel şi celor de la Gaz Metan şi le doresc ambelor echipe să se califice în grupe. Pentru suporterii CFR-ului e bine pentru că vor vedea meciuri tari”, a motivat preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureşan, gestul prin care clujenii au fost de acord cu închirierea stadionului.

Pentru început, Steaua Bucureşti le va fi gazdă joi seară celor de la ŢSKA Sofia, în prima manşă a play-off-ului Europa League. Fraţi în tribune, românii şi bulgarii vor fi duşmani pe teren, iar bucureştenii trebuie să facă totul pentru a se întoarce în Capitală cu prima şansă pentru retur. Chiar dacă stadionul pe care Steaua va juca „pe teren propriu” cu bulgarii este la peste 400 de kilometri de, teoretic, casa ei, totuşi steliştii din Ardeal şi împrejurimi vor umple foarte probabil arena clujeană şi vor încerca să îi facă pe bucureşteni să se simtă ca acasă.

Spectatori de lux

„Cu siguranţă, stadionul va fi plin la meciul cu ŢSKA Sofia, chiar dacă nu vor veni şi suporterii noştri din Bucureşti. Dubla cu echipa bulgară va fi echilibrată, dar cred că noi suntem favoriţi datorită istoriei şi tradiţiei. Va fi un meci greu, probabil va fi o calificare muncită, dar am convingerea că vom merge în grupele Europa League”, este încrezător managerul steliştilor, Mihai Stoica.

În Gruia va veni şi omul care a eliminat CFR-ul din ediţia trecută a Cupei României, Junior Moraes, însă brazilianul nu va putea juca pentru că nu a fost trecut pe lista UEFA pentru play-off. În schimb, fostul dinamovist şi timişorean Ianis Zicu va fi huiduit la scenă deschisă de mai toţi suporterii români din tribune, fie ei stelişti sau CFR-işti, pentru că este jucător al echipei bulgare. Partida Steaua – ŢSKA Sofia va avea loc joi, de la ora 20:30, iar echipa CFR Cluj va profita de faptul că are meci în campionat abia luni şi va fi spectatoare la această partidă.

Tot în tribune va sta echipa lui Jorge Costa şi peste o săptămână, atunci când va fi rândul celor de la Gaz Metan Mediaş să forţeze o calificare în grupele Europa League. Medieşenii se vor pregăti pentru returul cu Austria Viena, iar în cazul în care îi vor elimina pe austrieci vor urma alte trei partide pe arena din Gruia în grupele celei de-a doua competiţii europene ca importanţă. „Sper ca victoria de la Cluj contra CFR-ului nu va strica relaţiile dintre noi şi clujeni, pentru că avem nevoie şi de stadion şi de public la meciurile din Europa League”, a declarat, mai în glumă sau mai în serios, antrenorul medieşenilor, Cristi Pustai. 


Program schimbat

Iniţial, Gaz Metan Mediaş a fost extrasă din urna de la tragerea la sorţi prima, însă a rezolvat cu adversarii de la Austria Viena ca jocurile să fie inversate. Motivul a fost Steaua Bucureşti şi faptul că arena din Gruia, pe care medieşenii vor să evolueze în cupele europene, era ocupată cu meciul dintre bucureşteni şi ŢSKA Sofia. Astfel, ardelenii pot beneficia la Cluj şi de posibilul avantaj pe care îl are echipa care va juca a doua manşă cu calificarea pe masă. În play-off-ul Europa League condiţiile UEFA sunt mult mai drastice, astfel că stadionul din Mediaş, deşi modernizat de curând, nu poate găzdui meciuri de asemenea nivel.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cele mai noi tehnologii folosite în securitatea clădirilor de birouri

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

AFP: Superbacteriile rezistente la medicamente ar putea ucide 39 de milioane de oameni până în 2050

Infecțiile cu superbacterii rezistente la medicamente ar putea ucide aproape 40 de milioane de oameni în următorii 25 de ani, a prezis o analiză...

Recviem în Klaus bemol – Academia Catavencu

La Cotroceni a avut loc recent ceremonia de decorare a sportivilor români. Președintele României, domnul Klaus Werner Johannis, i-a felicitat și le-a spus...
Ultima oră
Pe aceeași temă