23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSportKlaus Iohannis: Subliniez că CSAT nu are niciun fel de treabă cu...

Klaus Iohannis: Subliniez că CSAT nu are niciun fel de treabă cu arhiva SIPA

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că CSAT nu are niciun fel de treabă cu arhiva SIPA și că nu a avut o discuție cu ministrul Justiției pe această temă, potrivit Agerpres.

"Nu am avut o astfel de discuție și, din informațiile mele, nu există nici la CSAT o astfel de solicitare, deci nu există la noi solicitări pe aceste teme, nici nu sunt convins că trebuie să vină la noi. (…) S-a vehiculat rolul CSAT în această chestiune și vreau să mai subliniez o dată, ca să nu rămână așa o neclaritate în spațiu: SIPA a fost la Ministerul Justiției, arhiva este în continuare la Ministerul Justiției și CSAT nu are niciun fel de treabă cu asta", a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat convins că Ministerul Justiției și conducerea sa vor ști ce să facă pentru a clarifica chestiunea arhivei SIPA.

"Dacă va exista o propunere oficială unde va trebui să am eu o părere, de exemplu o inițiativă legislativă, o să îmi fac punctul de vedere cunoscut atunci", a adăugat Iohannis.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă