18.5 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialHamid Karzai a participat la înhumarea fratelui său, asasinat marţi

Hamid Karzai a participat la înhumarea fratelui său, asasinat marţi

Preşedintele afgan, Hamid Karzai, a participat miercuri dimineaţă, la Kandahar, la funeraliile fratelui său Ahmed Wali, asasinat cu o zi înainte în propria locuinţă, informează AFP, conform Mediafax.

Asasinat de un bărbat prezentat de poliţie ca fiind un apropiat, Ahmed Wali Karzai, care avea 49 de ani, a fost înhumat în cimitirul din satul Karz.

Preşedintele Karzai, plângând, a coborât în criptă pentru a aşeza corpul fratelui său vitreg. În interiorul criptei, Karzai a izbucnit în hohote de plâns, iar rudele s-au grăbit să îl îndemne să iasă, preşedintele refuzând. În faţa a mii de persoane, dintre care majoritatea plângeau, Hamid Karzai l-a îmbrăţişat pe fratele său pentru ultima dată.

După aşezarea definitivă a corpului, Gul Agha Sherzai, liderul principalului trib rival al lui Karzai din Kandahar, l-a ajutat pe preşedinte să iasă, acesta urcând în maşina blindată.

La funeralii a fost prezentă o mare delegaţie ministerială.

La finalul ceremoniei, militarii NATO au dezamorsat două bombe descoperite pe un drum adiacent traseului principal al convoiului mortuar.

Guvernatorul provinciei Helmand, Mohammad Gulab Mangal, a fost vizat de explozia unei bombe acţionate de la distanţă în timp ce se deplasa la funeralii.

Talibanii au revendicat imediat asasinarea lui Ahmed Wali Karzai, dar autorităţile nu exclud nicio altă ipoteză. Potrivit poliţiei, asasinul este Sardar Mohammad, şeful unei firme private de pază care garanta securitatea familiei Karzai de mai mulţi ani.

Cele mai citite

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă