17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi islamişti care pregăteau un atac în Statele Unite au fost arestaţi

Doi islamişti care pregăteau un atac în Statele Unite au fost arestaţi

Doi islamişti americani au fost arestaţi pentru că ar fi plănuit un atentat la un centru militar de recrutare din Seattle, în cursul unui flagrant organizat de FBI, informează AFP, citat de Mediafax.

Abu Khalid Abdul-Latif, alias Joseph Anthony Davis, 33 de ani, şi Walli Mujahidh, alias Frederick Domingue, 32 de ani, au fost arestaţi miercuri seara având asupra lor armele pe care urmau să le utilizeze în atentat.

Armele le fuseseră oferite de agenţi FBI sub acoperire. Cei doi suspecţi intenţionau să folosească şi grenade în atacul care viza centrul de recrutare.

Cei doi bărbaţi, convertiţi la islam, intenţionau să omoare mai multe persoane decât în atacul care a avut loc în 2009 la baza militară Fort Hood (Texas), soldat cu 13 morţi.
„Imaginaţi-vă ce teroare ar fi în America; lumea ar înţelege că nu poate opri musulmanii”, declarase unul dintre suspecţi.

Cele mai citite

Debut pentru Horațiu Moldovan la Sassuolo! Cum s-a descurcat portarul român la primul meci în Serie B

Horațiu Moldovan a avut un debut promițător pentru Sassuolo în Serie B, demonstrând că decizia sa de a refuza convocarea la echipa națională pentru...

Studiu: Clienții băncilor românești sunt mai puțin loiali decât media europeană

Un studiu realizat de compania de consultanță în management Kearney arată că 73% dintre clienții băncilor europene și-au păstrat contul principal la aceeași instituție...

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă