Pentru că nicio idilă nu poate fi perfectă iată că au apărut şi primele probleme de comunicare pe care, cu regret mărturisim, le-am provocat prin publicarea în RL a bileţelului otrăvit cu titlul “Culisele dispariţiei biletelor de hârtie ale RATB”.
Când UTI a cunoscut-o pe RATB el era un tânăr de perspectivă, cu ceva experienţă în business şi ceva mai multe relaţii iar ea o fată cam bătrână, leneşă şi demodată dar plină de zestre. Acum, după mulţi ani de amantlâc şi iubire sălbatică, el este ditamai bărbatul falnic şi avut iar ea o femeie între două vârste, respectată şi, mai ales, îmbrăcată după toate standardele ISO pentru plăţi electronice.
Până când UTI să o înveţe că în ziua de astăzi nu mai poţi ieşi pe stradă fără să ai cel puţin un card, un cititor electronic, un ceva , acolo, măcar de imagine, RATB s-a încăpăţânat să umble deşălată, îmbrăcată în bilete de hârtie aşa cum fac suratele ei mai sărace din Viena, Paris, Berlin sau Londra.
Când doi se modernizează UTI câştigă
Şi pentru că prea multă monotonie poate distruge o relaţie, cei doi iubiţi au pus la cale un mariaj formal. Aşa că doamna(RATB) a început să facă curte câtorva bănci. Una dintre ele a răspuns pozitiv şi i-a dăruit doamnei, învăţată de acum cu nestematele, un card dual(card bancar şi portofel electronic pentru plata călătoriilor). Credeaţi că UTI e străin de relaţie? Aiurea. Nepreţuitul cadou a fost cumpărat de unde din altă parte decât de la UTI.
Şi au început problemele
Când doamna RATB a fost întrebată de o muiere bătrână şi răpciugoasă numită şi presa, cam cum devine că amantul îi face cadouri cumpărate de la fostul soţ, femeia s-a grăbit să îşi laude iubitul de-o viaţă. “Pentru instituţiile bancare ce doresc să exploateze cardul dual, acestea trebuie să achiziţioneze un modul de soft de interconectare de la SC UTI INTERNATIONAL, urmând să încheie un contract comercial cu RATB.”, a spus RATB.
Iată însă că iubitul, mai cerebral ,ca orice bărbat, şi conştient că ieşirea nervoasă a femeii ar putea pune în pericol şi alte eventuale mariaje s-a năpustit asupra bătrânei, care între timp dăduse sfoară-n ţară, şi i-a zis dintr-o suflare: „Decizia celor două mari bănci de a achiziţiona aplicaţia de la UTI este dovada că softul dezvoltat pe baza competenţelor interne este unul competitiv. Mai dorim să precizăm că decizia altor bănci de a dezvolta carduri similare aparţine exclusiv băncilor” . Şi continuă, nu înţelegem de ce: „Contractele la care faceţi referire au fost sau sunt dezvoltate de UTI ca urmare a câştigării unor licitaţii publice.”. Nimeni nu a zis altceva dar o precizare în plus nu strică, nu-i aşa?.
Iată [răvaşul integral]