16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialGermania renunţa la energia nucleară

Germania renunţa la energia nucleară

Toate centralele nucleare germane se vor opri „înainte de 2022”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă. Guvernul german a adoptat luni proiectul de lege care va face din Germania prima mare putere economică din lume care renunţă la energia nucleară, a anunţat ministrul Economiei, Philipp Roesler, transmite Mediafax .

Echipa cancelarului Angela Merkel a definit, în cursul unui Consiliu de miniştri extraordinar, strategia care trebuie să permită ţării să depăşească această provocare fără precedent, al cărei principiu a fost deja validat în urmă cu o săptămână de partidele din coaliţia aflată la putere.

În timp ce opt dintre cele 17 reactoare nucleare ale ţării sunt oprite imediat, celelalte nouă vor fi închise progresiv, între 2015 şi 2022, privând Germania de o sursă de energie care reprezintă 22 la sută din producţia sa de electricitate brută.

Pentru a compensa, Guvernul german vrea să mizeze în particular pe construcţia de eoliene în mare, să accelereze construcţia de centrale pe bază de gaz sau cărbune şi să promoveze economisirea energiei.

Berlinul nu a estimat până în prezent costul abandonării energiei nucleare, care potrivit experţilor s-ar putea situa între 90 şi 200 de miliarde de euro, care trebuie repartizat între contribuabili, consumatorii de electricitate şi producătorii de energie.

Cele mai citite

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...

Cod galben de ploi torențiale pentru 9 județe din țară

Avertizarea meteo este valabilă pentru joi, în intervalul 19 septembrie, ora 03 – 19 septembrie, ora 18 În Moldova și în nordul Dobrogei vor fi perioade...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă