6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialGermania renunţa la energia nucleară

Germania renunţa la energia nucleară

Toate centralele nucleare germane se vor opri “înainte de 2022”, a declarat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă. Guvernul german a adoptat luni proiectul de lege care va face din Germania prima mare putere economică din lume care renunţă la energia nucleară, a anunţat ministrul Economiei, Philipp Roesler, transmite Mediafax .

Echipa cancelarului Angela Merkel a definit, în cursul unui Consiliu de miniştri extraordinar, strategia care trebuie să permită ţării să depăşească această provocare fără precedent, al cărei principiu a fost deja validat în urmă cu o săptămână de partidele din coaliţia aflată la putere.

În timp ce opt dintre cele 17 reactoare nucleare ale ţării sunt oprite imediat, celelalte nouă vor fi închise progresiv, între 2015 şi 2022, privând Germania de o sursă de energie care reprezintă 22 la sută din producţia sa de electricitate brută.

Pentru a compensa, Guvernul german vrea să mizeze în particular pe construcţia de eoliene în mare, să accelereze construcţia de centrale pe bază de gaz sau cărbune şi să promoveze economisirea energiei.

Berlinul nu a estimat până în prezent costul abandonării energiei nucleare, care potrivit experţilor s-ar putea situa între 90 şi 200 de miliarde de euro, care trebuie repartizat între contribuabili, consumatorii de electricitate şi producătorii de energie.

Cele mai citite

România, țara IT-iștilor, tot la foaie și pix. Interviu cu ministrul digitalizării

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, declară război imprimantelor și spune că are planuri mari în ceea ce privește digitalizarea administrațiilor din țară,...

Tendințe la nivelul pieței de creditare. La ce ne putem aștepta în 2024?

Anul 2023 nu a fost cel mai bun pentru dezvoltatorii imobiliari. Vânzările au scăzut chiar și 30-40 la sută față de anul trecut, iar...

Analiză: Companiile încă nu reușesc să adopte strategii climatice, deși au înregistrat progrese în raportare

Există o profundă deconectare între strategia climatică și strategia corporativă a organizațiilor, conform ultimei ediţii EY Climate Risk Barometer. Deși și-au asumat angajamente privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă