14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLiderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a numit un nou ambasador la...

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a numit un nou ambasador la Ankara, în locul lui Karlov, asasinat în decembrie

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a numit un nou ambasador în Turcia, în locul lui Andrei Karlov, asasinat pe 19 decembrie la Ankara, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Aleksei Vladimirovici Ierhov a fost numit ambasador al Rusiei în Turcia", informează decretul prezidențial publicat de Kremlin, purtând data de luni.

Diplomatul rus, în vârstă de 57 de ani, a fost consilier pe lângă ambasada Rusiei la Damasc, apoi consul la Istanbul în 2009, unde a rămas în funcție până în 2015. Într-un interviu acordat agenției TASS în luna februarie, diplomatul declara: 'Turcia are un loc special în inima mea. Este o țară extraordinară'.

Predecesorul său, ambasadorul Andrei Karlov, a fost împușcat mortal pe 19 decembrie 2016, în timp ce inaugura o expoziție la Ankara, de un polițist turc în vârstă de 22 ani.

Asasinatul, petrecut în fața a numeroși jurnaliști, a survenit într-o perioadă de încălzire a relațiilor dintre Ankara și Moscova, Kremlinul denunțând atunci o 'provocare' vizând sabotarea acestei reapropieri și 'un act terorist laș și josnic'.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă