17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăGDPRPreşedinte CNAS: Fac apel la medici să înceteze bătaia de joc asupra...

Preşedinte CNAS: Fac apel la medici să înceteze bătaia de joc asupra pacienţilor

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, explică problemele pe care le-a avut CNAS cu medicii.

„Fac apel la medicii de familie să înceteze bătaia de joc asupra pacienţilor şi colegilor de breaslă”, a declarat Duţă, cerându-le medicilor să-şi consulte pacienţii.

„Aş vrea să denunţ relaţia de concubinaj între anumiti medici prescriptori si piata farmaceutică„, a mai spus preşedintele CNAS. El a arătat că a găsit 2000 de reţete la pacienti care erau decedati de trei ani. Pentru unele, „am sesizat Parchetul”, a precizat Duţă. 

Am modificat de două ori contractul-cadru cu medicii. Medicii de familie înregistrează creşteri de venituri.

În ceea ce priveşte medicii specialişti- „şi la dânşii avem o problemă de finanţare, dar bugetul pe care noi l-am asigurat anul acesta este mai mare cu 8%, iar, în unele judeţe, s-a semnat deja (contractul)”, a mai spus şeful CNAS.

10% din medici au semnat deja contractul-cadru, a arătat Duţă.

Pacienţii ai căror medici nu au încheiat contractul şi au nevoie de medicamente să se ducă să se înscrie la medicii de familie care au semnat deja cu Casa Naţională, spune preşedintele CNAS.

„Când vom introduce pe piaţă cardul de sănătate, nu vor mai exista fraude, nu se vor mai putea fura medicamente”, a promis Lucian Duţă.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă