2.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeGDPRPreşedinte CNAS: Fac apel la medici să înceteze bătaia de joc asupra...

Preşedinte CNAS: Fac apel la medici să înceteze bătaia de joc asupra pacienţilor

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, explică problemele pe care le-a avut CNAS cu medicii.

“Fac apel la medicii de familie să înceteze bătaia de joc asupra pacienţilor şi colegilor de breaslă”, a declarat Duţă, cerându-le medicilor să-şi consulte pacienţii.

“Aş vrea să denunţ relaţia de concubinaj între anumiti medici prescriptori si piata farmaceutică“, a mai spus preşedintele CNAS. El a arătat că a găsit 2000 de reţete la pacienti care erau decedati de trei ani. Pentru unele, “am sesizat Parchetul”, a precizat Duţă. 

Am modificat de două ori contractul-cadru cu medicii. Medicii de familie înregistrează creşteri de venituri.

În ceea ce priveşte medicii specialişti- “şi la dânşii avem o problemă de finanţare, dar bugetul pe care noi l-am asigurat anul acesta este mai mare cu 8%, iar, în unele judeţe, s-a semnat deja (contractul)”, a mai spus şeful CNAS.

10% din medici au semnat deja contractul-cadru, a arătat Duţă.

Pacienţii ai căror medici nu au încheiat contractul şi au nevoie de medicamente să se ducă să se înscrie la medicii de familie care au semnat deja cu Casa Naţională, spune preşedintele CNAS.

“Când vom introduce pe piaţă cardul de sănătate, nu vor mai exista fraude, nu se vor mai putea fura medicamente”, a promis Lucian Duţă.

 

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 645: Reuniunea OSCE, boicotată din cauza prezenței lui Lavrov

Polonia a anunţat că nu va participa la reuniunea ministerială a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)de la Skopje din cauza prezenţei...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

România a urcat în clasamentul FIFA. Ce loc ocupă acum tricolorii

Naţionala României a urcat cinci locuri faţă de luna trecută şi ocupă poziţia a 43-a în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA) publicat joi. Tricolorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă