22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSportTăriceanu: Proiectul Constituţiei are aiureli din coşmarurile lui Băsescu

Tăriceanu: Proiectul Constituţiei are aiureli din coşmarurile lui Băsescu

Fostul premier PNL Călin Popescu Tăriceanu consideră că proiectul de revizuire a Constituţiei, propus de preşedintele Traian Băsescu, prevede “derapaje” care sunt “aiureli” ce derivă din “coşmarurile” preşedintelui, relatează Mediafax.

“Toţi cetăţenii României vor fi afectaţi de o astfel de Constituţie care prevede nişte derapaje care nu sunt comune cu nici o altă Constituţie din Europa. Sunt nişte aiureli care derivă din coşmarurile preşedintelui“, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia, Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că propunerile de modificare a Constituţiei reprezintă o diversiune de la principalul subiect, care ar trebui să fie ieşirea din criza economică.

“Propunerile constituie o diversiune de la ceea ce ar trebui să fie în România discuţia principală, anume, ce facem să ieşim din criză cât mai repede, ce facem să restabilim puterea de cumpărare a categoriilor afectate de criza economică, iar aici mă refer atât la salariaţi, cât şi la pensionari. România nu moare acum de Constituţie”, a mai afirmat fostul premier liberal.

El susţine că va fi greu ca proiectul de revizuire a Constituţiei să treacă de Parlament deoarece are nevoie de voturile a două treimi din parlamentari.

“O revizuire de Constituţie trebuie să treacă prin Parlament nu cu orice majoritate, nu cu majoritate de 50 la sută +1, trebuie 2/3, 2.3 slavă domnului că nu le are”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Cele mai citite

Polonia primește în anul 2024 primul avion F-35. România se pregătește să semneze contractul cu SUA

Primul avion F-35 destinat Forțelor Aeriene ale Poloniei va fi livrat acestei țări în anul 2024 iar România se pregătește să semneze un contract...

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă