13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialAl doilea event pentru HCM Constanţa

Al doilea event pentru HCM Constanţa

Campioana României la handbal masculin a reuşit să îşi treacă în cont şi Cupa României, repetând performanţa din 2006, când a câştigat totul pe plan intern.

Sezonul handbalistic intern s-a încheiat o dată cu disputarea Cupei României. Trofeul a fost adjudecat de HCM Constanţa, care a reuşit astfel să îşi treacă în cont eventul, performanţă pe care o reuşise şi în 2006. Totodată, echipa de pe litoral a pus în vitrină a treia Cupă a României.

Competiţia a fost una a surprizelor, însă în final calculele hârtiei au fost respectate, HCM fiind, la începutul întrecerii, cotată cu prima şansă la adjudecarea trofeului.

În ultimul act, constănţenii au dat piept cu marea surpriză, Pandurii Tg. Jiu, formaţie care în sferturi şi semifinale reuşise să elimine două echipe mult mai bine cotate, vicecampioana HCM Odorhei şi respectiv CSU Suceava. În finală totuşi au cedat fără drept de apel, doar în minutele de start ale întâlnirii elevii lui Vasile Stângă ridicându-se la nivelul celor de la HCM Constanţa. A fost un meci dominat în mare măsură de echipa de pe litoral, care dovedeşte în continuare că nu are rival pe plan intern şi că, uşor, devine ceea ce este Oltchim Rm Vâlcea pentru competiţia feminină.

Cucerirea Cupei României a adus, evident, fericire în rândul constănţenilor. „Mă bucur pentru acest trofeu şi trebuie să mulţumesc băieţilor şi tuturor celor care au fost alături de noi. Cu excepţia meciului din semifinale, HCM a jucat cel mai bun handbal şi astfel a reuşit să se impună fără mari emoţii”, a declarat antrenorul Ion Crăciun.

Fostul antrenor, regretatul Zoran Kurteş, nu a fost uitat nici de această dată, jucătorii dedicându-i trofeul. Pentru Alexandru Csepreghi, aceasta este prima cupă câştigată, el pierzând trei finale înaintea acestui succes. „De fiecare dată am avut ghinion la 7 metri şi nu am reuşit să câştigăm. Acum am reuşit să aducem trofeul la Constanţa şi, cu excepţia meciului din semifinale, am reuşit să dovedim că formăm o echipă foarte puternică”, a spus Csepreghi.

„Rudi” Stănescu, omul meciului

Pe întreaga durată a campionatului şi mai ales în partidele din Liga Campionilor, Mihai Popescu a fost cel care a păzit poarta HCM. Ionuţ Stănescu a stat cuminte pe bancă, iar la finala Cupei a venit şi momentul său, el apărând excepţional şi fiind desemnat jucătorul meciului de către organizatori. „Câştigarea Cupei a încununat şi a concretizat munca noastră de un an de zile. Eu am făcut tot ce am putut să îmi aduc contribuţia la rezultatele echipei”, a spus Stănescu.

9 trofee are în palmares HCM Constanţa, şase titluri naţionale şi trei Cupe ale României.

Cele mai citite

Opt copii din Fâșia Gaza vor fi tratați în România

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile...

Parlamentul se reuneşte pentru numiri la conducerea BNR, ASF şi CNA. Mugur Isărescu îşi continuă mandatul

Parlamentul României se va reuni marţi, de la ora 15:00, într-o şedinţă comună pentru a numi noii membri ai consiliilor de administraţie ale Băncii...

Cererea de reabilitare judecătorească a fratelui lui Traian Băsescu a fost admisă de instanța de judecată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au admis, luni, cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat...
Ultima oră
Pe aceeași temă