17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăCulturăRadio România Cultural va difuza cu prioritate muzică românească

Radio România Cultural va difuza cu prioritate muzică românească

“Începând de astăzi, postul nostru va promova şi difuza cu prioritate creaţii muzicale interpretate de artiştii români, oferind astfel publicului şansa de a se întâlni cu interpreţii preferaţi, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească”, se arată într-un comunicat al instituţiei transmis News.ro.

De asemenea, începând de luni, în fiecare săptămână, de luni până vineri, în tronsoanele live ale Radio România Cultural (“Espresso”, “Oraşul vorbeşte” şi “GPS Cultural”), vor fi difuzate, în interpretare românească, miniaturi din literatura clasică universală.

Publicul va avea ocazia de a asculta înregistrări cu muzicieni aflaţi la început de carieră, precum Adela Liculescu, Mihai Ritivoiu, Andrei Ioniţă, Axia Marinescu, Ştefan Cazacu sau Sânziana Mircea, dar şi cu muzicieni consacraţi ca Dan Grigore, Radu Lupu, Marin Cazacu, Horia Andreescu.

Cele mai citite

Decretele semnate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 aprilie 2024, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2023...

Staycation: 5 idei pentru o minivacanță în propriul oraș

Staycation este un concept nou din industria turistică, dar care capătă din ce în ce mai multă popularitate. Rezultatul a două cuvinte din limba...
Ultima oră
Pe aceeași temă