19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialPrincipesa Margareta, fiica regelui Mihai, a obţinut cetăţenia elveţiană. Ea își păstrează...

Principesa Margareta, fiica regelui Mihai, a obţinut cetăţenia elveţiană. Ea își păstrează și cetățenia română

Prinţesa moştenitoare Margareta a României, fiica regelui Mihai, a devenit cetăţean elveţian, anunță site-ul Royalcentral.co.uk, potrivit News.ro.

Ceremonia oficială de acordare a cetățeniei s-a desfășurat, miercuri,  la Palatul Beaulieu din orașul Lausanne.

Alături de alte 450 de persoane, prinţesa moştenitoare Margareta a depus jurământul față de Elveția în cadrul unei ceremonii prezidate de cancelarul cantonului Vaud. Alături de primcipesă s-a aflat soţul ei, prinţul Radu.

”Familia noastră regală şi cantonul Vaud împărtăşesc o istorie comună. Eu m-am născut la Lausanne, m-am căsătorit la Lausanne. Elveţia a fost singura mea casă atunci când familia mea se afla în exil. Astăzi îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru noi”, a declarat prinţesa moştenitoare după ceremonie.

Ea a confirmat că îşi păstrează cetăţenia română. ”Elveţia este ţara mea adoptivă, dar am sânge român”.

Prinţesa moştenitoare margareta şi soţul său au venit în Elveţia să-l viziteze pe tatăl ei, regele Mihai de România, o vizită anunţată de Curtea Regală.

Sănătatea regelui Mihaii este fragilă dar stabilă şi se află în îngrijirea unei echipe medicale..

Regele Mihai, în vârstă de 95 de ani, deţine o reşedinţă privată în Elveţia, pe care a împărţit-o cu soţia sa, Ana de Bourbon-Parma, care a decedat anul trecut la vârsta de 92 de ani.

Potrivit fostei Constituţii din 1913, femeile nu aveau acces la tron, însă pe 30 decembrie 2007 regele Mihai a desemnat-o pe prinţesa Margareta Custodele Coroanei şi a cerut ca în cazul în care Parlamentul se gândeşte la restaurarea monarhiei să ia în considerare şi succesiunea femeilor.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...
Ultima oră
Pe aceeași temă